Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Storbritannien kommer att förbjuda BDS under de “kommande månaderna”

Robert_Jenrick, konservativ parlamentsledamot i Storbritannien. (Foto wikimedia commons)

Den brittiske parlamentsledamoten Robert Jenrick gjorde uttalandet att förbjuda BDS ”följande månader” vid Leadership Dialogue Institutes (LDI) onlinekonferens 2021 om pandemihantering, antisemitism och israelisk teknologi.

Den brittiska konservativa parlamentsledamoten Robert Jenrick, meddelade på tisdagen att den brittiska regeringen kommer att anta en lag för att förbjuda rörelsen Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) i Storbritannien.

Jenrick, tidigare Storbritanniens utrikesminister för bostäder, samhällen och lokala myndigheter, gjorde kommentarerna under LDI-konferensen 2021, som handlade om pandemihantering, antisemitism och israelisk teknologi.

Lag som förbjuder BDS

Under en konversation med titeln “Varför hatar så många människor judar?”, där Likuds Knessetledamot Avi Dichter deltog, sa Jenrick att “Under de följande månaderna kommer vi att arbeta för att förbjuda BDS i Storbritannien. Jag tror att BDS slås tillbaka här,” sa den parlamentsledamoten. “Det finns inget politiskt parti i Storbritannien som skulle stödja BDS idag och [att stödja BDS] blir mycket mer av en utkantsaktivitet”, tillade han.

Labour anser att Israel är apartheid

Trots Jenricks kommentar att inget politiskt parti i Storbritannien skulle stödja BDS idag, antog Storbritanniens Labourparti, med Keir Starmer i spetsen, en motion på sin årliga Brighton-konferens i september att definiera Israel som en apartheidstat och för att införa sanktioner mot Israel.

Konservativa partiet förbjuder BDS

Det konservativa partiets manifest under valet 2019 inkluderade ett åtagande att “förbjuda offentliga organ från att införa sina egna direkta eller indirekta bojkotter, desinvesteringar eller sanktionskampanjer mot främmande länder.”

År 2020 rapporterades det att Storbritannien planerar att anta en lag som förbjuder kommuner från att bojkotta länder i sina pensionsfonder. Detta gör man efter att Högsta domstolen upphävde ett regeringsbeslut om att förbjuda BDS, då HD inte ansåg att det fanns laglig möjlighet att förbjuda kommuner att bojkotta.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem