Ukrainas president Volodymyr Zelensky (Foto: Presidentkontoret)

Zelensky: Ukraina måste lära sig att leva med konflikt, “så som Israel”

Ukrainas president Volodymyr Zelensky tror att Ukraina kommer att få ett militärt hjälppaket från Washington liknande det amerikanerna har gett till Israel.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky nämnde Israel flera gånger en intervju söndagen den 27 augusti.

Zelensky sa att Ukraina måste lära sig att leva med konflikten, och nämnde Israel som ett exempel. Han fortsatte: ”Vi är beredda att slåss under mycket lång tid och minimera antalet offer. Som i Israel till exempel. Vi kan leva med det,” säger Zelensky.

Senare i intervjun nämnde presidenten återigen Israel som exempel. Han trodde att Kiev kommer att få amerikanska säkerhetsgarantier och militär hjälp som Israel. “Den israeliska modellen. Vi kommer förmodligen att få just den här modellen. Den israeliska modellen som inkluderar vapen, teknik, utbildning, finansiering etc.”sa Zelensky.

Precis som Israel, står Ukraina inför en fiende som inte accepterar dess existens.

Borgmästaren i Kiev, före detta världsmästaren i boxning Vitalij Klitschko, sa 2022 att han beundrar Israel och att han inspirerar landet att tro att de kan vinna trots att oddsen är emot dem. När det kommer till att försvara den ukrainska huvudstaden sa Klitschko att de tittar på och lär sig av de israeliska försvarsstyrkorna, som många gånger har fått försvara sitt land och sitt folk mot fiendens attacker.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram