Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israels ambassadör i Norge: Villkorslös vapenvila är belöning för terrorister

Israels ambassadör i Norge och norska ministern för internationell utveckling Anne Beathe Tvinnereim. (Foto: MIFF och NTB Communication/ Statsministerns kansli)
Vad innebär en villkorslös vapenvila?

Den 7 april skrev ministern för internationell utveckling Anne Beathe Tvinnereim på X: “Sex månader. Det har varit sex hela månader av krig och kris i Gaza. De humanitära behoven är svåra att tillgodose när det är svårt att få fram nödhjälp över gränsen. Risken för svält är överhängande och Norge kräver ett villkorslöst eldupphör.

”Norge kräver ett villkorslöst eldupphör”

Idag kom svaret från Israels ambassadör i Norge. Avi Nir-Feldklein börjar med att tvivla på Tvinnereims uppmaning till en villkorslös vapenvila. Kommer inte det bara att vara en belöning för terroristerna?

Ambassadören fortsätter med en rad frågor:

  • Så Hamas våldtäktsmän behöver inte släppa den israeliska gisslan?
  • De behöver inte följa Internationella domstolens beslut från den 26 januari och 28 mars att gisslan omedelbart och villkorslöst ska friges?
  • Vet du inte att 14 unga israeliska kvinnor fortfarande är i fångenskap och enligt vittnesmål utsätts för sexuella övergrepp?
  • Vad hade Norge gjort om det funnits unga norska kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp av terrorister under sex månader?
  • Vet du att UNRWA-anställda deltog i kidnappningarna?
  • Vet du att en (FN-)lärare höll en israelisk kvinna som gisslan?

Ambassadör Nir-Feldklein påpekar att det rådde vapenvila den 6 oktober, men att den bröts av Hamas i och med massakern den 7 oktober.

“en villkorslös vapenvila innan Hamas följer ICJ:s order är en belöning”

-Att kräva en villkorslös vapenvila innan Hamas följer Internationella domstolens order är en belöning för denna Iranstödda terroristorganisation med folkmordsambitioner, som har för avsikt att utplåna Israel. Krig är fruktansvärt, vi hoppas också att det snart kommer att vara över, men sättet att uppnå det är att frige alla våra gisslan, så som Internationella domstolen kräver.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem