Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nya israeliska ambassadören i Stockholm

Israels ambassadör i Sverige Ziv Nevo-Kulman

Ambassadör Ziv Nevo-Kulman har nu tillträtt som Israels ambassadör i Sverige. Han har tidigare varit ansvarig för kulturell diplomati på utrikesministeriet.  Till 2017 var han generalkonsul i Quebeck. Kulman sa då att hans beundran för den judiska diasporan hade vuxit enormt under hans tid där. Liksom många israeler, hade han inte riktigt förstått hur judiskt liv var utanför Israel. Han träffade bland andra den israeliska brottaren Tomer Shalom, som flyttade till Kanada för att träna.

Sveriges och Israels ambassadörer träffas

Den 27 augusti överlämnade Israels nya ambassadör i Sverige Nevo-Kulman sitt kreditbrev till protokollchefen Maria Christina Lundqvist. Nevo-Kulman hade dessförinnan stärkt samarbetet genom att ta en fika med Sveriges ambassadör i Israel Erik Ullenhag på FIKA i Tel-Aviv.

Det nya året, Rosh Hashanah, firades i den ortodoxa synagogan i Stockholm Adat Jisrael med den nya ambassadören Ziv Nevo-Kulman och hans personal.

Många nya israeliska ambassadörer

Installationen av 36 nya israeliska ambassadörer har fördröjts efter att ha blockerats av Israels tidigare premiärminister, enligt den nuvarande premiärministern Naftali Bennett.

Israels vice-ambassadör i Sverige Arezoo Hersel-Rohila

Vice ambassadör är 44-åriga Arezoo Hersel-Rohila, som tidigare varit chefssekreterare på Euro-Asiendivisionen på utrikesdepartementet. Hersel-Rohila skrev på Twitter att hon den 24 juli 2021 startade ett nytt kapitel i hennes och hennes familjs liv som vice-ambassadör för Israel i Stockholm.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem