Airovations Technologies

Israeliska och taiwanesiska företag utvecklar nya luftrenare

Det israeliska klimatteknikföretaget Airovations Technologies förhindrar skadliga CO2-utsläpp, såväl som virus och bakterier, genom att använda molnbearbetning samtidigt som produktiviteten förbättras.

Airovation Technologies och det Taiwanbaserade och elektronikföretaget ASUSTek Computer Inc. undertecknade i veckan ett samförståndsavtal om användning av Airovation luftrening i tillverkningen i Taiwan och Kina.

Airovations produkter använder Air-O, som tar hand om CO2 (koldioxid), samt virus och bakterier med hjälp av molnbearbetning, och Airosphera, som använder sensorer för att mäta och justera inomhusmiljön för bebisars behov och justerar luften därefter.

Företagets främsta innovation, utvecklad under ett decennium vid Hebrew University of Jerusalem, är världens mest kraftfulla oxidator av fria radikaler, Superoxide Radical. Tekniken renar inomhusluften genom att oxidera mikrober och andra föroreningar och omvandla gaser till ren luft.

Airovation planerar att använda teknologin för avskiljning och lagring av kol, genom att använda enheten för att omvandla koldioxid till återanvändbara mineraler och material.

Enligt företaget har kliniska prövningar visat att CO2-ackumulering under sömn kan orsaka minskad kognitiv prestation.

“Detta landmärkespartnerskap ger Airovation Technologies möjlighet att ta enorma steg mot vårt mål att antända en ren-teknik-revolution – en rörelse som står redo att gynna miljön, produktiviteten och välbefinnandet för otaliga individer, inte bara i Taiwan och Stor-Kina utan över hela världen.” sa Airovation Technologies grundare och VD Marat Maayan.

Airovation har totalt samlat ihop investeringsmedel motsvarande 200 miljoner kronor.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram