Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Gisslan dödade av IDF: – En outhärdlig tragedi

IDF:s talesperson Daniel Hagari under en presskonferens. (Foto: Flash90)
Tre israeliska gisslan sköts av misstag av IDF.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) säger att de har skjutit och dödat tre israeliska gisslan av misstag efter att ha tagit dem för terrorister under strider i grannskapet Shejaia i norra Gazaremsan. Det säger IDF:s talesperson Daniel Hagari. 

Även om omständigheterna kring dödsfallen är fullständigt kända, Hagari säger att IDF tar fullt ansvar “för denna tragiska händelse”. Han säger att händelsen inträffade i ett område där de israeliska soldaterna träffade på många terrorister, inklusive självmordsbombare.

Shejaia är en av de sista platserna där Hamas håller stånd på norra Gazaremsan och ett förbud för civila att vistas där har införts. Det har varit hårda strider med Hamas i detta område de senaste dagarna, där bland annat nio soldater mist livet i ett bakhåll

Gisslan som dödats är Samar Talalka (22), Alon Shamriz (26) och Yotam Haim (28). Alla tre kidnappades av Hamas under massakern den 7 oktober.

IDF tror att gisslan antingen övergavs eller lyckades fly när de israeliska soldaterna närmade sig platsen där de hölls fångna. 

Tidigare försvarsminister Benny Gantz, som nu sitter i militärregeringen, säger att han är förkrossad över nyheten om de tre dödade israeliska gisslan.

– Våra soldater genomför mycket komplicerade operationer, de viktigaste i vårt lands historia. Smärtan som det här kriget orsakar är tyngre än någonsin, säger Gantz. 

Premiärminister Benjamin Netanyahu sörjer också efter händelsen.– Det här är en outhärdlig tragedi. Hela Israel sörjer i natt. Mitt hjärta är med de sörjande familjerna i denna svåra tid, säger han.

Från vänster: Gislene Alon Shamriz (26), Samar Talalka (22) och Yotam Haim (28) dödades.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem