Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Ytterligare10 soldater har förlorat sina liv i strid

Tomer Grinberg, Roei Meldasi, Achia Daskal, Moshe Avram Bar On, Ben Shelly, Rom Hecht, Oriya Yaakov och Liel Hayo miste livet i Gaza. (Foto: IDF)
Dödades i ett bakhåll.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) har meddelat att tio soldater dödades i striderna i norra Gazaremsan på tisdagen. Nio av de dödade miste livet när de gick in i en fälla i Shejaiya, en förort till Gaza City. 

Shejaiya är en av de sista platserna i norra Gaza där Hamas fortfarande håller på. De senaste dagarna har det varit hårda strider där.

De dödade är Tomer Grinberg (35), Roei Meldasi (23), Moshe Avram Bar On (23), Achia Daskal (19), Liel Hayo (22), Ben Shelly (26), Rom Hecht (20), Oriya Yaakov ( 19), Eran Aloni (19) och Itzhak Ben Basat (44). 

Den först nämnda var överbefälhavare för Golani-brigadens 13:e bataljon, medan den sist nämnda var en av ledarna för hela brigaden. Basat är den högsta officer som dödades under Gaza-kriget. Egentligen var det meningen att han skulle gå i pension från försvarsmakten, men valde att stanna kvar på jobbet när kriget bröt ut.

Soldaterna skulle genomsöka en byggnad i Shejaiya när en explosion inträffade inne i byggnaden. När en ny grupp soldater skickades in för att rädda de skadade, inträffade ytterligare en explosion. Det exploderade också när en tredje grupp soldater skickades in på ett räddningsuppdrag. 

Soldaterna gick först in i byggnaden efter att terrorister hade skjutit mot dem därifrån. Tre soldater skadades också allvarligt i explosionerna. 

Antalet israeliska soldater som har mist livet sedan markoperationen på Gazaremsan inleddes har nu nått 115.

Itzhak Ben Basat och Eran Aloni miste också livet i striderna den 12 december. (Foto: IDF)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem