Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Världens största akutmottagning med ny teknik öppnar i Israel

En av akutrobotarna på Tel Aviv Sourasky Medical Center guidar en patient (foto Tel Aviv Sourasky Medical Center)
En 8 000 kvadratmeter stor akutmottagning i Tel Aviv med självtriage och robotar som hjälper dig att hitta rätt öppnade igår.

När behandlingsordningen för ett stort antal patienter med olika skador eller sjukdomar ska bestämmas, gör detta oftast av sjuksköterskor på akutmottagningarna. Att dela in patienterna i olika angelägenhetsgrader kallas triagering och är en av de viktigaste säkerhetsaspekterna på en akutmottagning. På Sourasky-sjukhusets akut hjälper självtriage vid incheckning och robotar patienter och personal att göra rätt.

President Isaac Herzog och premiärminister Yair Lapid öppnade igår världens största akutmottagning, med nya tekniker till hjälp både för vanliga patienter och vid krig eller terror.

Här finns 100 akutsängar för slutenvård, fler än något annat israeliskt sjukhus, och detta kan fördubblas i ett akutscenario. 

Särskilda åtgärder görs för psykiatriska patienter som behöver akutvård och rum för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Sylvan Adams är en kanadensisk-israelisk filantrop som har donerat motsvarande 280 miljoner kronor till sjukhuset.

Adams berättade för The Times of Israel vidöppningsceremonin att “Israel är redan ledande på världsscenen inom medicin, med israeliska forskare och läkare som ger oss några av den viktigaste forskningen, innovationerna och vårdlösningarna. Så det är passande att Israel ska vara en banbrytare när det gäller tillhandahållande av akutvård”.

Sjukhusets talesman Avi Shushan sa att efter noggranna undersökningar har man kommit fram till att den 8 000 kvadratmeter stora akutanläggningen är störst i världen.

Lapid sa i talet: “Denna akutmottagning kombinerar det allra bästa som staten Israel har att erbjuda – vårt otroliga humankapital som producerar de bästa läkarna, sjuksköterskorna och medicinska teamen i världen, och tekniken från den högteknologiska nationen som utrustar dem med de mest avancerade verktygen för att kämpa för vår hälsa.”

Patienter som är tillräckligt bra kommer att registrera sig själva och sedan gå till “självtriage”, där automatiserade system kommer att kontrollera deras temperatur, blodtryck, puls och blodets syremättnad. Resultaten kommer direkt in i sjukhusets datorsystem och om patienter löper hög risk kommer personalen att larmas omedelbart.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem