Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

99 procent av 300 raketer och drönare stoppades

Ett israeliskt flygplan har återvänt till sin bas efter att ha hjälpt till att stoppa Irans drönar- och raketattacker mot Israel den 14 april 2024. (Foto: IDF)
Iran attackerade Israel med omkring 170 drönare, 30 kryssningsmissiler och 120 ballistiska missiler under natten till söndagen.

Israels missilförsvarssystem, uppbackade av amerikanska, brittiska, franska och jordanska system, fångade upp 99 procent av de attackerande projektilerna, sade IDF:s talesman Daniel Hagari på söndagsmorgonen.

Av de 170 drönarna och 30 kryssningsrobotarna sköts alla ner innan de nådde israeliskt luftrum. 25 av kryssningsrobotarna sköts ner av israeliska flygvapen, sade Hagari.

Några av de 120 ballistiska missilerna trängde igenom försvarssystemen och träffade Nevatims flygplats i södra Israel. Raketerna gjorde viss skada, men flygplatsen fungerade normalt, sade Hagari.

Förutom attackerna direkt från Irans territorium, som är de första i historien, avfyrades också en handfull drönare och missiler från Irak och Jemen. Även de stoppades innan de nådde israeliskt luftrum.

Den enda skadade som rapporterades efter nattens attack var en tioårig israelisk beduinflicka som skadades svårt i huvudet av granatsplitter.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 NOK per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem