Tre gevär av typen M-16, en pistol och stora mängder ammunition blev beslagtaget 24 augusti 2022. (Foto: IDF)

Allt detta beslagtogs under natten

Israeliska säkerhetsstyrkor fortsätter sina operationer mot terrorister på Västbanken. Under natten beslagtogs vapen och misstänkta greps.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Israeliska styrkor gjorde razzior på flera platser på Västbanken på onsdagmorgonen, i en operation där 14 efterlysta palestinier greps och flera skjutvapen beslagtogs. Detta enligt Israels försvarsstyrka (IDF).

IDF säger att soldaterna beslagtog tre M16-gevär, en pistol, ammunition och annan militär utrustning i en palestinsk by väster om Jenin.

Under två av insatserna möttes soldaterna av molotovcocktails, sprängningar och skottlossning. De israeliska soldaterna sköt tillbaka. Enligt obekräftade uppgifter skadades två palestinier i skottlossningen.

De senaste månaderna har israeliska säkerhetsstyrkor intensifierat sina antiterroristoperationer på Västbanken efter en våg av terrorattacker som krävde 19 människoliv mellan mitten av mars och början av maj.

Den senaste tiden har ett flertal räder på Västbanken genomförts, för att få tag på illegala vapen och efterlysta militanta. Särskilt i området kring Jenin, där flera av terroristerna har kommit ifrån.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram