Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Åtta skadade i terrorangrepp mot buss

Israeliska säkerhetsstyrkor undersöker platsen för bussterrorattacken natten mot söndagen den 14 augusti. (Foto: Flash90)
En höggravid kvinna blev skjuten i magen och fick förlösas med akut kejsarsnitt. Tillståndet för två av de skadade är allvarligt.

Åtta personer skadades, två allvarligt och fem måttligt, i en skjutning mot en buss nära Västra muren i Gamla stan i Jerusalem natten till söndagen. En av dem som sköts var en höggravid kvinna, som fick förlösa barnet med akut kejsarsnitt. Barnets tillstånd är allvarligt men stabilt.

Fyra av de skadade tillhör en ultraortodox familj från Williamsburg i New York, som var turister i Israel.

Efter attacken stängde polisen av området runt Västra muren i jakten på terroristen och satte in polishelikoptrar. Efter en sex timmar lång polisjakt överlämnade den misstänkte sig till polisen. Han lämnade en pistol och en kniv i taxibilen som han åkte med till polisen.

Terroristen har i israelisk media identifierats som den 26-årige palestiniern Amir Sidawi från östra Jerusalem. Han har ett kriminellt förflutet och har suttit flera år i fängelse. 26-åringen stod och väntade tills en buss kom och började skjuta när folk gick ombord på bussen.

Denna pistol användes i en skottattack mot busspassagerare i Jerusalem. (Foto: Den israelska polisen)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem