Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Avvärjd självmordsattack

Shin Bet har gripit flera misstänkta terrorister. Den här bilden är från tidigare händelse. (Illustrationsfoto: Flash90)
Attacken planerades av en Hamascell i Turkiet.

Den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet meddelar att de förhindrat Hamas försök att utföra en självmordsbombning i Israel. Attacken ska ha planerats av en av Hamas terrorceller i Turkiet, skriver Times of Israel.

Fallet rullades upp med gripandet av palestiniern Anas Shurman i staden Nablus i staden Nablus på Västbanken för misstänke om terrorism. Han bor numera egentligen i Jordanien.

I förhör ska Shurman ha avslöjat att han i december 2023 rekryterades av Imad Abid, en Hamasterrorist som bor i Turkiet. Shurman sägs ha gått med på att utföra en självmordsattack inne i Israel på uppdrag av Hamas.

Som en del av förberedelserna för attacken spelade Shurman in en video som skulle publiceras efter hans död, han fick motorcykelträning inför attacken och fick pengar och instruktioner om hur attacken skulle utföras. Han fick också reda på en hemlig plats där sprängämnena till attacken var gömda.

Bomben, som vägde cirka 12 kilo, hittades av Shin Bet i en brunn på Västbanken. Bredvid bomben fanns en instruktion för attacken.

Flera Hamasmedlemmar som var inblandade i attackplanerna har arresterats. De ska bland annat ha medverkat i tillverkningen av bomben.

Shin Bet säger att utredningen visar hur Hamas är etablerade i Turkiet och hur de använder terroristcellerna i landet för att planera attacker mot Israel.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem