Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Efterlyst terrorist sköts ihjäl när han utförde ytterligare en skjutning

Terroristen Udai Tamimi sköts och dödades när han attackerade säkerhetsvakter utanför en bosättning på Västbanken. (Foto: Flash90)
Udai Tamimi hade varit på flykt i över en vecka efter mordet på en gränspolis.

En palestinsk terrorist sköts och dödades på onsdagskvällen, när han började skjuta mot säkerhetsvakter utanför bosättningen Ma’ale Adumim på Västbanken. Säkerhetsvakterna sköt tillbaka och dödade angriparen.

En 24-årig ordningsvakt fördes till sjukhus med skador på handen. Enligt sjukhuset ska han vara lindrigt skadad.

Senare kunde polisen bekräfta att den dödade terroristen var Udai Tamimi, som var efterlyst för att ha dödat den israeliska soldaten Noa Lazar (18) och allvarligt skadat en civil vakt i en skjutattack mot en checkpoint i östra Jerusalem den 8 oktober, skriver Times of Israel.

Sedan dess har Tamimi varit på flykt. Israelisk polis har letat efter honom under lång tid i grannskapet Shuafat i östra Jerusalem. Jakten på den eftersökte terroristen ledde till upplopp i Shuafat och östra Jerusalem.

Premiärminister Yair Lapid hyllar säkerhetsvakterna som lyckades stoppa Tamimi och önskar den skadade vakten ett snabbt tillfrisknande.

– Vi kommer inte att vila förrän vi lägger händerna på varje terrorist som skadar israeliska civila och soldater. Vi kommer att agera med järnhand och utan att tveka mot terrorism, säger statsminister Lapid i ett uttalande.

Dagen innan bekräftade polisen att de hade arresterat åtta palestinier, som bodde i Shuafat och den närliggande staden Anata, för att de hjälpt Tamimi att fly.

Sergant Noa Lazar, 18, som sköts till döds vid en attack i Jerusalem den 8 oktober 2022 (Israel Defence Forces)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!