Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Flera skadade och dödade i nya raketattacker från Libanon

Israeliska styrkor vid en utbränd bil efter en raketattack mot Kiryat Shmona den 10 maj 2024. (Foto: Flash90)
Raketattackerna har nu kostat 24 människor livet i Israel.

En israelisk civilperson dödades och fem soldater skadades i raketattacker mot norra Israel från Hizbollah i Libanon under Israels nationaldag den 14 maj. Dagen innan skadades också fyra israeliska soldater i raketattacker.

Israeliska stridsflygplan svarade med att bomba flera Hizbollah-mål i Libanon.

Det har förekommit nästan dagliga attacker från Hizbollah mot Israel sedan den 8 oktober förra året. De senaste veckorna har flera personer dödats i attackerna. Sammanlagt har tio civila och 14 israeliska soldater och reservister dödats i attackerna från Libanon.

På den libanesiska sidan har omkring 300 Hizbollah-terrorister dödats i israeliska attacker. Dessutom minst 60 terrorister från andra terroristgrupper. En soldat från den libanesiska armén och ett 60-tal civila har också mist livet i striderna.

Upp till 80 000 civila har evakuerats från sina hem i norra Israel till följd av hotet från Hizbollah. Ingen vet när de kommer att kunna återvända hem. Den senaste tiden har det varit flera demonstrationer där invånarna i norr kräver lösningar från regeringen som gör det möjligt för dem att flytta hem igen.

– Invånarna i norr har varit på flykt från sina hem i över sju månader, och de har ingen aning om när de kommer att kunna flytta hem igen, säger Moshe Davidovich, chef för det regionala rådet i Mateh Asher-regionen.

– I sju månader har företag kollapsat. Folk vet inte vad de ska göra av sig själva, de är fulla av frustration och förtvivlan, säger han.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem