Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fyra dödade – två allvarligt skadade i terror

Fyra personer dödades och två andra skadades allvarligt i en terrorattack i staden Beer Sheva den 22 mars 2022. (Foto: Flash90)
En israelisk arab från en närliggande beduinstad attackerade flera personer i ett köpcentrum i Beer Sheva.

Fyra personer dödades och flera skadades i en terrorattack utanför ett köpcentrum i staden Beer Sheva i södra Israel. Det är den allvarligaste terrorattacken som har drabbat Israel på många år, skriver Times of Israel.

Enligt polisen knivhögg terroristen först en kvinna till döds utanför en bensinmack, innan han satte sig i bilen och körde ner en cyklist. Sedan gick han ut och knivhögg flera personer innan han sköts och dödades av civila som bevittnade attacken.

Hela attacken ska ha pågått i cirka fyra minuter.

En kvinna i 40-årsåldern dödförklarades på platsen, medan fem andra offer fördes till sjukhus. På sjukhuset förklarades cyklisten och två knivoffer döda av sina skador.

Två andra offer är allvarligt skadade, men tillståndet är stabilt.

Terroristen har identifierats som 34-årige Mohammad Ghaleb Abu al-Qi’an, en israelisk arab från beduinstaden Hura i Negev. Han har tidigare dömts för att ha försökt rekrytera till terroristgruppen Islamiska staten (IS).

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem