Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hittade vapen på Shifa-sjukhuset

Israeliska soldater i aktion i Gaza City. Den här bilden publicerades den 13 november. (Foto: IDF)
Israeliska soldater är inne på det största sjukhuset på Gazaremsan, där de anser att Hamas har en bas.

Tidigt på onsdagsmorgonen gick israeliska soldater in på Shifa-sjukhuset i Gaza City, det största sjukhuset i enklaven. Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) anser att Hamas har en underjordisk bas under sjukhusområdet. 

IDF säger att en “riktad operation mot Hamas i ett specifikt område” på sjukhuset pågår. Minst fem Hamas-terrorister har dödats i strider med israeliska soldater utanför sjukhuset, enligt israeliska medier.

 

De uppmanar alla terrorister inne på sjukhuset att kapitulera.Flera upptäckter av vapen och annat material har redan gjorts inne på sjukhuset, vilket tyder på att terrorister har vistats där. IDF har tidigare antytt att några av de 240 gisslan kan ha hållits på sjukhuset, men det finns inget som tyder på att gisslan är där nu. 

Den israeliska operationen mot sjukhuset har aviserats sedan länge, så Hamas har haft gott om tid på sig att evakuera eventuella gisslan de kan ha haft där.

Inga situationer ska ha uppstått mellan israeliska soldater och patienter och personal på sjukhuset, enligt IDF. Ledningen på sjukhuset ska ha varnats om den israeliska operationen en halvtimme i förväg. 

IDF har också tagit med medicinsk utrustning, såsom kuvöser för nyfödda, barnmat och annan medicinsk utrustning, till sjukhuset. 

MIFF skrev redan 2014, med Washington Post som källa, att Shifa-sjukhuset hade blivit ett högkvarter för Hamas. Amerikansk underrättelsetjänst har också sagt att Hamas har en bas under sjukhuset.

Israeliska soldater i aktion i Gaza City. Den här bilden publicerades den 13 november. (Foto: IDF)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem