Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Islamiska Jihad säger att de fick direkta order från Iran att attackera Israel

Den palestinska terrorgruppen Islamiska Jihad säger de fick direkta order från den döda iranska generalen Qassem Soleimani.

Qassem Soleimani försåg terroristgruppen med vapen och gav dem en order att attackera.

Av  Bjarte Bjellås

26 januari 2021

Den palestinska terroristgruppen Islamiska Jihad säger att de fick direkta order från den avlidne iranska generalen Qassem Soleimani.

 

En framstående person i den palestinska terrorgruppen Islamiska Jihad säger att organisationen “tog direkt order” från den förra iranska Quds-ledaren Qassem Soleimani tills han dödades i en amerikansk flygattack. Han säger också att raketer levererade av iranierna användes för att attackera Israel .  

I en intervju med den iranska tv-kanalen al-Alam i december 2020 sa Islamiska Jihads generalsekreterare, Ziyad al-Nakhaleh, att “ingenting hände [i Gaza] utan direkt order och övervakning” från Iran, skriver Times of Israel . 

Solemani sägs ha bidragit till arbetet med att förse Islamiska Jihad med moderna raketer och vapen. Raketer från Soleimani och Iran användes för att attackera Tel Aviv – Israels ekonomiska och tekniska centrum.  

– Jag kan säga att raketerna [Soleimani] levererade till Gazaremsan var de som användes för att attackera Tel Aviv. “Jag kan säga att Hajj Qassem [Soleimani] spelade en avgörande roll i det faktum att palestinierna vågade attackera den sionistiska enhetens huvudstad”, sade al-Nakhaleh i en tv-intervju.

Ledare för den palestinska islamiska Jihad Ziyad al-Nakhaleh (till höger) i samtal med nu avlidna general Qassem Soleimani.

Den Islamiska Jihad-chefen säger vidare att Soleimani personligen kontrollerade och övervakade transporten av raketer i “komplexa operationer” från Syrien, till Sudan och vidare till Gazaremsan. Soleimani sägs ha personligen rest till Sudan för att säkerställa att vapentransporterna blev en framgång.

2009 förstördes en konvoj av lastbilar i tre flygattacker i västra Sudan. Konvojen hade enligt uppgift transporterat iranska långdistansmissiler på väg till Gazaremsan. År 2012 skedde en mystisk explosion i en vapenfabrik i huvudstaden Khartoum där fyra personer dödades. Man tror att det var en israelisk flygattack mot vapen på väg till Gaza.

Även 2014 skedde en kraftig explosion i en sudanesisk ammunitionsdepå, i en påstådd israelisk attack riktad mot vapen på väg till palestinska terrorister.

Soleimani sägs också ha hjälpt palestinierna med tillgång till experter, som gav dem instruktioner om hur de skulle producera sina egna raketer. År 2019 avfyrade Islamiska Jihad en raket med en stridsspets på 300 kilo mot Israel . 

Quds-styrkorna, som kontrollerar Irans operationer utomlands, är en del av de iranska revolutionens militär. Soleimani var toppledaren för Quds-styrkorna från 1998 till han dödades i en amerikansk flygattack i januari 2020.

Fram till sin död arbetade Soleimani med att hota Israel

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem