Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel återupptar sin vattenförsörjning till södra Gaza

Israels energiminister Israel Katz meddelar att man återupptagit vattenförsörjningen till södra Gazaremsan. (Foto gov.il)
Beslutet att delvis återuppta vattenförsörjningen till Gazaremsan var i linje med Israels politik på Gaza, noterade energiminister Katz.

Energiminister Israel Katz sa att premiärminister Benjamin Netanyahu och USA:s president Joe Biden på söndagen hade kommit överens om att Israel skulle återgå till att leverera vatten till södra Gaza.

Biden diskuterade med Netanyahu sina amerikanska ansträngningar “att se till att oskyldiga civila har tillgång till vatten, mat och medicinsk vård” och “bekräftade sitt stöd för alla ansträngningar för att skydda civila”, vid det femte samtalet mellan de två männen sedan 7 oktober.

Beslutet att återigen, delvis, återuppta vattenförsörjningen till den palestinska enklaven var i linje med Israels politik på Gaza, noterade energiministern. Palestinier samlas nu i Khan Younis i södra Gazaremsan för att samla dricksvatten.  

Ett dubbelt humanitärt syfte med åtgärden skulle kunna vara att förutom att ge civila vatten, även locka dem till den säkrare södra delen av Gazaremsan. Hamas hindrar folk att lämna området till terrorregimens högkvarter i Gaza City, men törst kan få de tveksamma civila att ändå lyda Israels uppmaning att evakuera.

Israel hade tidigare stängt av vattenförsörjningen efter Hamas kidnappning av israeliska medborgare, för att komma åt islamisterna. Enligt de senaste siffrorna från Israels institut för nationella säkerhetsstudier har 126 israeler kidnappats av Hamas.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem