Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Jag har mardrömmar om gisslan varje natt

Nili Bresler kämpar för att hennes elev Avinatan Or och de 135 andra gisslan ska återvända hem. (Foto: Bjarte Bjellås)
Nili Bresler hoppas att gisslan kommer att återvända hem efter 100 dagar i fångenskap.

Området utanför konstmuseet i Tel Aviv har förvandlats till det som nu kallas “gisslantorget”. Här samlas familj, vänner och anhängare till de 136 gisslan som fortfarande hålls fångna på Gazaremsan. De kämpar för att deras nära och kära ska komma hem snart.

 En av dem som MIFF träffar här är Nili Bresler. Hennes elev Avinatan Or är en av dem som fortfarande hålls fångna av Hamas. Han kidnappades den 7 oktober tillsammans med sin flickvän Noa. Bilderna av Noa som kidnappades till Gaza på en motorcykel gick världen runt.

– Det har inte funnits några livstecken sedan han kidnappades. Vi vet ingenting om var han befinner sig, hur han mår eller om han ens är vid liv, säger Bresler till MIFF.

Varje dag dyker hon upp på “gisslantorget” för att öka medvetenheten om Avinatan och de 135 andra gisslan på Gazaremsan. Här har en kopia av en Hamas-tunnel skapats för att ge besökarna en känsla av hur gisslan mår. 

– Jag behöver inte gå genom tunneln, för varje natt har jag mardrömmar där jag är med gisslan inne i tunnlarna, säger hon.

På gisslantorget kämpar vänner och familj för att gisslan ska återvända hem. (Foto: Bjarte Bjellås)

Doron Zexer står också på “gisslantorget” för att öka medvetenheten om situationen för de israeler som kidnappades den 7 oktober.

– Det är en mardröm och Röda Korset gör ingenting för dem. Gisslan får inte ens den medicin de behöver. Vi måste få hem alla gisslan nu på en gång, säger Zexer. 

En annan person som MIFF träffar på torget har en son som hålls fången inne på Gazaremsan. Han vill inte uppge namn och foto på grund av sonens säkerhet, men säger att familjen har fått livstecken av honom.

– Det är svårt att tro att han har varit där i 100 dagar, men vi hoppas att han snart kommer hem till oss. Vi måste hålla hoppet uppe, säger pappan.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem