Search
MIFF:s Christina Toledano Åsbrink signerar här sin nya bok "Israel - oavsett vad du tycker. De legala aspekterna". (Foto MIFF)

Nyhetsrapport från Israel av Christina Toledano Åsbrink den 1 december

Shalom Värnamo har publicerat en personlig uppdatering av nyheter från Israel på YouTube med den tidigare MIFF-medarbetaren Christina Toledano Åsbrink.

Dag 56 av kriget mellan Israel och Hamasregimen på Gazaremsan och händelseutvecklingen är intensiv. Alla Israelvänner har ständigt tankarna på alla som drabbats av terrorregimen Hamas urskillningslösa våld och dess följdverkningar. Vi vill ha information direkt från Israel och det ger Christina.

”Igår torsdag utsattes Jerusalem för en terroristattack, som Hams har tagit på sig. Det var två beväpnade israeliska araber som kom körande i en bil, parkerade bilen …”

”Gisslan som har släppts ifrån Gaza är tills idag morse 105 frisläppta gisslan, därav är 81 israeler.”

”Eftersom man nu har släppt de flest av barnen, så är dom brännmärkta på sina ben. Då gjorde Hamas så att man brände ett av barnens ben på ett varmt avgasrör på en motorcykel…”

”Varje kväll när man har släppt gisslan har det varit ´Pallywood`. Man spelar ett spel inför kamerorna där man vinkar åt gisslan som får order om att le och säga ´Tack så mycket`”

”Ytterligare tre gisslan har mördats av Hamas inne i Gaza.”

”Hamas har delat in gisslan i fem olika klasser.”

”Bilden på mamman med de två rödhåriga barnen (som är gisslan) har blivit som en symbol för det här kriget och nu säger alltså Hamas att dom är döda”.

”Dessutom är Röda Korset sura på Israel för att dom får väldigt mycket kritik härifrån … och vägrar att prata med Israel”

Yarden (34) och Shiri (32) Bibas med sina två söner, Ariel på 4 och babyn Kfir. (Foto: Privat)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram