Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Stor israelisk framgång i Gaza

Det här fotot från den israeliska försvarsstyrkan visar israeliska soldater inne på Gazaremsan den 2 november 2023. (Foto: IDF)
Hundratals Hamas-terrorister har dödats i strider med israeliska soldater. Gaza City är nu omringat.

Den israeliska militära operationen inne på Gazaremsan har varit snabbare och mer effektiv än väntat. Efter att först ha omringat Gaza City rullade israeliska fordon in i staden på torsdagen, den största på Gazaremsan och högkvarteret för Hamas militära operationer.

Striderna mellan IDF och Hamas-terrorister är hårda både i och runt staden, men det förväntas att striderna kommer att bli ännu hårdare när de israeliska soldaterna rör sig längre och längre in i Gaza City. 

Att erövra staden kommer att bli en tuff uppgift för IDF. Under staden löper ett enormt nätverk av underjordiska tunnlar där ett stort antal Hamas-terrorister gömmer sig. Dessutom är staden full av bomber och fällor som väntar de israeliska soldaterna. Faran för bakhåll är också stor.

Hittills har striderna på Gazaremsan kostat 23 israeliska soldater livet. Samtidigt har flera hundra Hamas-terrorister dödats i striderna. IDF-chefen Herzi Halevi säger att striderna äger rum i ett tätt och komplext stadsområde, med närstrider som “kräver professionalism och mod”.

– Markstyrkorna åtföljs av noggrann underrättelseverksamhet, med stödjande eld från både havet och luften. Detta samarbete gör striderna mer effektiva, säger Halevi, som tillägger att “tiotals Hamas-terrorister dödas varje dag”.

Det har förekommit flera fall där Hamas-terrorister har dykt upp från de underjordiska tunnlarna i försök till bakhåll. Natten till torsdagen omringade Hamas-terrorister en grupp israeliska soldater och sköt mot dem med pansarvärnsmissiler och granater. De israeliska soldaterna lyckades slå tillbaka attacken och dussintals terrorister dödades. 

I samband med den militära insatsen på Gazaremsan har även stora mängder vapen och bomber hittats och beslagtagits.Förutom att hitta Hamas´ terrorister och ledare försöker de israeliska soldaterna också befria de över 240 gisslan som hålls fångna av Hamas inne på Gazaremsan. Minst 30 av gisslan är barn. Hittills har en gisslan räddats under den militära operationen inne i Gaza.

Israels försvarsstyrka har publicerat den här videon om Gaza City:

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem