Search
Platsen för terrorattacken vid Tekoa-korsningen på Västbanken som ägde rum på söndagsmorgonen den 16 juli 2023. (foto: MAGEN DAVID ADOM)

Terrorattack i Tekoa: Hamas-terrorist arresterad, ett offer allvarligt skadad

Fembarnsfar i bosättningen Nokdim på Västbanken skjuten i bilen med sina två döttrar.

IDF arresterade på söndagseftermiddagen en palestinsk terrorist som skadade tre judar i en skottattack nära Tekoa-korsningen på Västbanken tidigare under dagen.

Terroristen Ammar al-Najjar kommer från Hebron och är medlem av Hamas.  Al-Najjar sköt inifrån sin egen bil mot bilen med de tre judarna medan han passerade offrens bil, som saktade ner inför korsningen.

Den judiske 36-årige föraren, El-Roi Kapach, skadades allvarligt av en kula i magen och tidigare söndagen var det oklart om han skulle överleva. Han hade med sig två av sina döttrar på 14 och 9 år som sårades av krossat glas.

Gärningsmannen al-Najjr lyckades smita från platsen, men kunde senare gripas tillsammans med två andra när han gömde sig i al-Rabat-moskén i Betlehem.

Israeliska styrkor omringade moskén och lyckades gripa de tre personerna när man evakuerade moskén. IDF beslagtog terroristens bil, samt ett M-16-gevär.

Fordonet som användes av terroristen som utförde en skottattack nära Tekoa. 16 juli 2023 (kredit: IDF SPOKESPERSON'S UNIT)

Efter en akut operation befann sig Kapach i ett mycket mer stabilt tillstånd. Kapachs svärförlädrar mördades båda i en attack mot Kibbutz Kissufim under uttåget ur Gaza 2005.

Gush Etzions borgmästare Shlomo Ne’eman, sa på sjukhuset:”Vi önskar alla den skadade ett snabbt tillfrisknande och omfamnar säkerhetsstyrkorna som snart kommer att fånga de avskyvärda terroristerna och göra upp med dem. Vi kommer inte att ge efter för de terrorister som försöker spilla judiskt blod och kasta ut oss i vårt land.”

När terroristen senare söndagen hade arresterats, tillade Ne’eman, “Det fega försöket att mörda en far och hans unga döttrar på en sommarmorgon, visar hur långt våra fiender har sjunkit. Vi ber alla att El-Roi ska återvända hem snart, och att terroristen som utförde attacken aldrig kommer att återvända till sitt hem.”

Några timmar efter attacken höll dussintals invånare i Tekoa en demonstration på platsen för attacken.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram