Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terroristattack i hjärtat av Jerusalem

TSju personer skadades i en terrorattack i hjärtat av Jerusalem den 24 april 2023. (Foto: Flash90)
Flera personer blev påkörda utanför en livlig marknad.

Sju personer skadades i vad som troligen var en terrorattack i centrum av den israeliska huvudstaden Jerusalem på måndagseftermiddagen.

39-årige Khatem Najma från östra Jerusalem körde ner flera personer nära den livliga och populära Mahane Yehuda-marknaden i centrum av staden, innan han sköts ihjäl av beväpnade civila i området enligt Jerusalem Post.

En man i 70-årsåldern är livshotande skadad efter attacken, medan en kvinna i 30-årsåldern är måttligt skadad. Tre män är lindrigt skadade.

Attacken kommer när Israel förbereder sig för att uppmärksamma Yom Hazikaron, dagen för minnet av fallna soldater och offer för terrorism.

– För inte länge sedan, inte långt härifrån, gjordes ett nytt försök att döda israeliska medborgare. Denna terrorattack är en påminnelse om att Israels land och staten Israel är något vi har uppnått genom många vedermödor och prövningar, säger premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem