Search
TSju personer skadades i en terrorattack i hjärtat av Jerusalem den 24 april 2023. (Foto: Flash90)

Terroristattack i hjärtat av Jerusalem

Flera personer blev påkörda utanför en livlig marknad.

Sju personer skadades i vad som troligen var en terrorattack i centrum av den israeliska huvudstaden Jerusalem på måndagseftermiddagen.

39-årige Khatem Najma från östra Jerusalem körde ner flera personer nära den livliga och populära Mahane Yehuda-marknaden i centrum av staden, innan han sköts ihjäl av beväpnade civila i området enligt Jerusalem Post.

En man i 70-årsåldern är livshotande skadad efter attacken, medan en kvinna i 30-årsåldern är måttligt skadad. Tre män är lindrigt skadade.

Attacken kommer när Israel förbereder sig för att uppmärksamma Yom Hazikaron, dagen för minnet av fallna soldater och offer för terrorism.

– För inte länge sedan, inte långt härifrån, gjordes ett nytt försök att döda israeliska medborgare. Denna terrorattack är en påminnelse om att Israels land och staten Israel är något vi har uppnått genom många vedermödor och prövningar, säger premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram