Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terrorister bakom dödlig skjutattack gripna

Israeliska styrkor söker efter de misstänkta terroristerna i byn Silat al-Harithiya den 19 december. (Foto: IDF)

Terrorcellen tillhör terrorgruppen Palestinska Islamska Jihad.

På söndagen grep israeliska säkerhetsstyrkor sex personer som misstänks vara inblandade i en terrorattack i Samarien (norra Västbanken) fyra dagar tidigare. Den 25-åriga småbarnspappan Yehuda Dimentman sköts och dödades, medan två andra skadades när palestinska beväpnade män öppnade eld mot deras bil.

Enligt den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet tillhör de gripna den palestinska terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad, skriver Times of Israel.

En talesman för terrorgruppen sa att terrorattacken var en hämnd för Jamil al-Kiel, en palestinier som sköts till döds av israeliska soldater veckan innan. Palestiniern ska ha kastat molotovcocktails mot soldaterna när han blev skjuten.

Två av de gripna misstänks ligga bakom själva skjutningen mot israelerna, medan de övriga har andra roller i terrorcellen. De vapen som ska ha använts i attacken, beslagtogs i samband med gripandena.

Ran Kochav, talesman för det israeliska försvaret, säger att gripandet av cellen förmodligen har förhindrat fler attacker. De utesluter inte fler gripanden.

Försvarsminister Benny Gantz och premiärminister Naftali Bennett gratulerar säkerhetstjänsten till att ha gripit de misstänkta terroristerna. Bennett säger att det är viktigt att terroristerna “vet att de aldrig kan fly”.

Yehuda Dimentman var pappa till en 9 månader gammal bebis. Han dödades i terrorattacken den 16 december. (Foto: whatsApp)

Yehuda Dimentman var pappa till en 9 månader gammal bebis. Han dödades i terrorattacken den 16 december.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem