Eller Eshkar (32) dog efter elva dagar på sjukhus. Han skadades allvarligt i en terrorattack i Tel Aviv. (Foto: Privat)

Terroroffret dog efter 11 dagar på sjukhus

Or Eshkar och två vänner på väg till ett bröllop när de sköts bakifrån av en palestinsk terrorist. Terroroffret dog efter 11 dagar på sjukhus.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

32-åriga Or Eshkar, som skadades allvarligt i en terrorattack i Tel Aviv den 9 mars, dog måndagen den 20 mars av sina skador.

– Tyvärr var skadorna så allvarliga att han dog. Efter en heroisk kamp i flera dagar, där vi såg en man av stål kämpa för sitt liv, var vi i dag tvungna att dödförklara honom, säger Roni Gamzu på sjukhuset Ichilov.

Eshkar var på väg till ett bröllop med sina vänner Rotem Mansano (34) och Michael Osdon (36), när de sköts bakifrån av en palestinsk terrorist i centrala Tel Aviv. Mansano skadades också allvarligt i attacken, men är nu utom livsfara. Osdon skadades lindrigt.

Eshkars anhöriga säger att de kommer att donera sin sons organ.

– Ett ljus har släckts för oss i dag. Ett ljus som spred glädje, kärlek och omsorg till alla han träffade, säger hans mamma Natali.

Terroristen, 23-årige Mutaz Salah al-Khawaja från den palestinska staden Ni’lin på Västbanken, sköts ihjäl i en skottlosning med polisen kort efter attacken. Han var knuten till terrorgruppen Hamas.

Hittills i år har 15 israeler dödats i palestinska terrorattacker.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram