Eller Asher (till vänster) och Rotem Mansano kämpar för sina liv på sjukhus efter att de sköts av terroristen när de var på väg till ett bröllop. (Foto: Privat)

Kamrater sköts i terrorattacken i Tel Aviv – nu kämpar de för sina liv

Tre vänner var på väg till ett bröllop när de sköts av en palestinsk terrorist i hjärtat av Tel Aviv. Nu kämpar två av dem för sina liv på sjukhus.

Tel Aviv drabbades åter i torsdags av terrorattentat, då en palestinsk terrorist som vistats i landet illegalt och tidigare suttit fängslad i Israel, sköt mot människor utanför ett kafé. Tre personer skadades. Terroristen, vars far är en senior Hamas-aktivist, sköts innan han hann skjuta fler.

Nu uppger sjukhuset till Times of Israel att två av de tre skadade vännerna, som är i 30-årsåldern, befinner sig i ett mycket allvarligt tillstånd.

Eller Asher, 32, skadades kritiskt och livshotande i skjutattacken. Hans 34-åriga vän, Rotem Mansano, är också i ett mycket allvarligt tillstånd. Båda offren ligger i respirator. Den tredje kamraten, 36-årige Michael Osdon, blev lätt till måttligt skadad. De tre vännerna var på väg till ett bröllop när de sköts av terroristen i hjärtat av Tel Aviv, som är världskänt för sitt pulserande nattliv.

– Terroristen började skjuta, men jag lyckades slänga mig, så kulan bara träffade mig i nacken. Terroristen sköt sedan en kula mot en av mina vänner och sedan mot en annan. Han försökte skjuta mig igen, men då sprang jag till en glassbutik och ringde polisen, säger Michael Osdon.

Se den fruktansvärda skjutande terrorattacken i klippet nedan:

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram