Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Tre döda och tre skadade i ny terrorattack i Samarien på Västbanken

Tre personer dödades och tre skadades allvarligt i en terrorattack på Västbanken tisdagen den 15 november. (Foto: Flash90)
En 18-årig palestinsk terrorist högg ihjäl två israeler och dödade en annan genom påkörning med en stulen bil under ett 20 minuter långt förlopp i närheten av staden Ariel.

Den unge terroristen Muhammed Souf hade ett giltigt tillstånd för att arbeta i industrizonen. Souf hade inga tidigare säkerhetshot, sa en försvarskälla till The Times of Israel.

Han lyckades knivhugga den 36-åriga vakten vid ingången till Ariel Industrial Park, varefter en annan säkerhetsvakt endast sköt i luften för att inte träffa förbipasserande. En utredning har startat för att bedöma om detta var ett riktigt agerande.

Vakten ville inte skada oskyldiga

“Det var många människor där, så jag sköt i luften för att jag var rädd för att skada dem. Jag såg min vän med ett sticksår ​​i halsen och det första jag gjorde var att ta hand om honom och stoppa hans blödning”, sa vakten enligt en radiostation.

Knivdödade två personer

Souf flydde från platsen och högg ihjäl två personer och skadade en tredje vid en bensinstation. En av dem hette Michael Ledigin och hade emigrerat till Israel för fem år sedan. Den andre var 59-årige Moti Ashkenazi.

Körde ihjäl en man

Terroristen körde sedan iväg i ett stulet fordon, som han använde för att ramma andra bilar på en motorväg, varvid den 50-årige sexbarnspappan Tamir Avihai dödades.

Souf knivhögg därefter ytterligare en person på motorvägen och stal en annan bil som han använde för att ramma andra bilar, när han körde mot trafiken. När han sedan kom ut sköts han ihjäl av en soldat och en beväpnad civil. Hela terrordådet skedde under cirka 20 minuter.Totalt dödades tre personer och tre andra skadades.

Enligt palestinska medier gick israeliska trupper in i Soufs hemby Hares efter attacken och sökte efter en misstänkt medhjälpare.

Under antiterroraktion

Attacken kom mitt under en israelisk antiterroroffensiv som mestadels fokuserats på Samarien (norra Västbanken) för att stävja en rad palestinska attacker som har dödat 26 israeler i år.

Operationen har lett till mer än 2 000 arresteringar, men har också lämnat över 130 palestinier döda. De flesta av dem – men inte alla – dödades när de utförde attacker mot säkerhetsstyrkorna.

Utlösande händelse?

En händelse som skulle kunna ha varit direkt utlösande skedde igår vid en räd nära Ramallah, då en 15-årig flicka dödades. Bilen hon färdades i, ska ha accelererat mot soldaterna, trots att de signalerade till den att stanna. Palestinier hävdar att bilen försökte vända.

PIJ välsignar morden

Palestinska Islamiska Jihad (PIJ) uttalade att “Vi välsignar denna djärva operation i den israeliska bosättningen Ariel, som kom som ett naturligt och legitimt svar på ockupationens eskalerande brott mot vårt folk.”

Hamas “försvarar Al-Aqsa”

Hamas talesman Abdel Latif al-Qanou sa att “Operationen visar det palestinska folkets förmåga att fortsätta sin revolution och försvara al-Aqsa-moskén från dagliga stormningar”.

Hamas och andra palestinska grupper, inklusive den palestinska myndigheten (PA), beskriver regelbundet besöken som våldsamma intrång av judiska extremister.

Hamas: “heroisk operation”

Den höga Hamas-tjänstemannen Hisham Qassem sa: “Den heroiska knivhuggningsoperationen bekräftar att det palestinska motståndet fortsätter.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem