Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Tre personer skadades i raketangrepp

Tre personer skadades när en raket exploderade på en byggarbetsplats i Sderot. (Foto: MDA)
En person skadades allvarligt i attackerna.

På tisdagseftermiddagen avfyrades 22 raketer från Gazaremsan mot södra Israel. De flesta av raketerna sköts ner eller landade i öde områden, men fem raketer ska ha exploderat i stadsområden.

En raket exploderade på en byggarbetsplats. En 25-årig utländsk byggnadsarbetare skadades allvarligt och två lindrigt. Tillståndet för den svårt skadade personen har förbättrats något och beskrivs nu som måttligt.

Attackerna kommer efter att en ledare för terroristgruppen Islamiska Jihad dog i ett israeliskt fängelse efter att ha hungerstrejkat i 86 dagar. Khader Adnad (44) hittades medvetslös i sin cell och dödförklarades senare på sjukhus.Han hade vägrat läkarundersökningar och att få medicinsk behandling under hungerstrejken, enligt kriminalvården.

Terroristgrupper på Gazaremsan säger att raketattackerna på tisdagen bara är början. Det israeliska försvaret har svarat på raketattackerna med artillerield, bland annat mot en av Hamas observationsposter.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem