Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Han är Israels 14:e premiärminister

Yair Lapid har tagit över som Israels 14:e premiärminister i historien. Här fotograferad i Knesset den 27 juni. (Foto: Flash90)
Yair Lapid leder landet fram till valet i november 2022.

På fredagskvällen tog Yair Lapid från partiet Yesh Atid över som premiärminister i Israel. Han är därmed den 14:e premiärministern i Israels historia.

Lapids mandatperiod som ledare för landet kan bli relativt kort, eftersom han bara leder en tillfällig regering fram till nyvalet den 1 november. Men Lapid verkar redo att göra det bästa av den korta tiden som ledare.

– Vi ska göra vårt bästa för att vår judiska, demokratiska stat ska bli bra och stark och växande, och det jobbet är större än oss alla, sa Lapid när han fick nycklarna till statsministerns kansli av avgående premiärminister Naftali Bennett.

Lapid har varit utrikesminister det senaste året, vilket han fortsätter att vara. Men nu kommer han dessutom att vara premiärminister i minst fyra månader, men perioden kan bli längre. Om ingen lyckas bilda koalition efter nyvalet den 1 november fortsätter Lapid som interimistisk premiärminister.

Bennett säger å sin sida att han inte vill bli fortsätta inom politiken.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem