Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

25 unga judiska viSIONärer

Olga Meshoe Washington (Skärmdump från video på olgamw)
Tjugofem unga judiska visionärer har korats av The Jerusalem Post. MIFF har valt ut tre för en närmare presentation.

1

Olga Meshoe Washington

Club Z

Olga Meshoe Washington är född i Sydafrika och har en framgångsrik juridisk karriär bakom sig. Meshoe Washington har skapat hållbara socioekonomiska utvecklingsprogram för både företag och ideella organisationer.

Hennes unika perspektiv på Sydafrikas och Afrikas relationer med Israel och orubbliga stöd för det kristna mandatet att stå upp för Israel har gjort henne till en eftertraktad talare på den globala arenan. Hon har talat för prestigefyllda American Israel Public Affairs Committee, Christians United for Israel och World Jewish Congress. 2022 talade hon vid FN:s råd för mänskliga rättigheter och deltog i ett UNHRC-sidoevenemang i Genève.

Meshoe Washington är styrelsemedlem i Institute for Black Solidarity with Israel, operativ ledare för Club Z, och mottagare av Jerusalem Award från World Zionist Organization 2016.

Hennes bok om apartheidlögnen om Israel börjar så här:

Apartheidpåståendet om Israel är en uppenbar lögn som används för politiska syften, för att förneka Israels rätt till självbestämmande. Detta innefattar en illvillig, antisemitisk dubbelmoral eftersom det pekar ut judarna och förnekar dem självbestämmande. Sydafrikansk historia, inklusive minnet av den avlidne Nelson Mandela, som själv stödde Israel, har förskingrats och förvrängts för att stödja en falsk berättelse om “apartheid Israel” av Israels motståndare, som missbrukar de villkor som ställts upp i Osloavtalen för att sätta ramen för framtida fred, som ett vapen mot Israel.

2

G

Teamchefen för cyberdivisionen i Shin Bet

Som 29-åring är G. teamchef för cyber- och utvecklingsavdelningen på Israels säkerhetstjänst, känd över hela världen som Shin Bet. Hon har varit central i högprioriterade forsknings- och utvecklingsprojekt sedan hon inledde det prestigefyllda “Talpiot”-programmet.

Programmet skapade viktiga initiativ för utveckling av Israels cybersäkerhetsförmåga. Idag hjälper hon till med att lösa komplicerade utmaningar som direkt påverkar Israels cyberförsvar samtidigt som hon leder ett team av 17 av landets främsta cybersäkerhetsexperter.

G. är en banbrytare och förebild som den första kvinnan som hade flera spetsfunktioner inom Shin Beth.

3

Yahya Mahamid

Arabiskisraeliska muslimske sionisten

Yahya Mahamid till vänster tillsammans med artikelförfattaren Anders Bjerkhoel på MIFF:s Israelkonferens i Oslo juni 2023. (Foto MIFF)

Yahya Mahamid, en arabisk israelisk sionist, som försvarar Israel, trotsar stereotyper och utbildar människor i fred och förståelse.

Född i den arabiska israeliska gränsstaden Umm Al Fahm, växte han upp med antisionistiska känslor men började ifrågasätta dessa åsikter efter personliga möten med israeler. Hans omvälvande livsresa ledde till att han anammade sin identitet som muslimsk sionist.

Yahya Mahamid blev också involverad i Abrahamavtalen i egenskap av arabisktalande muslimsk israelisk soldat. Hur det gick till avslöjar han i nästa video.

Hela listan över visionärerna ser du HÄR.

Yahya Mahamid presenteras inför föredraget av MIFF:s styrelseordförande Lars Nordgaard. (Foto MIFF)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem