Search
Olga Meshoe Washington (Skärmdump från video på olgamw)

25 unga judiska viSIONärer

Tjugofem unga judiska visionärer har korats av The Jerusalem Post. MIFF har valt ut tre för en närmare presentation.

1

Olga Meshoe Washington

Club Z

Olga Meshoe Washington är född i Sydafrika och har en framgångsrik juridisk karriär bakom sig. Meshoe Washington har skapat hållbara socioekonomiska utvecklingsprogram för både företag och ideella organisationer.

Hennes unika perspektiv på Sydafrikas och Afrikas relationer med Israel och orubbliga stöd för det kristna mandatet att stå upp för Israel har gjort henne till en eftertraktad talare på den globala arenan. Hon har talat för prestigefyllda American Israel Public Affairs Committee, Christians United for Israel och World Jewish Congress. 2022 talade hon vid FN:s råd för mänskliga rättigheter och deltog i ett UNHRC-sidoevenemang i Genève.

Meshoe Washington är styrelsemedlem i Institute for Black Solidarity with Israel, operativ ledare för Club Z, och mottagare av Jerusalem Award från World Zionist Organization 2016.

Hennes bok om apartheidlögnen om Israel börjar så här:

Apartheidpåståendet om Israel är en uppenbar lögn som används för politiska syften, för att förneka Israels rätt till självbestämmande. Detta innefattar en illvillig, antisemitisk dubbelmoral eftersom det pekar ut judarna och förnekar dem självbestämmande. Sydafrikansk historia, inklusive minnet av den avlidne Nelson Mandela, som själv stödde Israel, har förskingrats och förvrängts för att stödja en falsk berättelse om “apartheid Israel” av Israels motståndare, som missbrukar de villkor som ställts upp i Osloavtalen för att sätta ramen för framtida fred, som ett vapen mot Israel.

2

G

Teamchefen för cyberdivisionen i Shin Bet

Som 29-åring är G. teamchef för cyber- och utvecklingsavdelningen på Israels säkerhetstjänst, känd över hela världen som Shin Bet. Hon har varit central i högprioriterade forsknings- och utvecklingsprojekt sedan hon inledde det prestigefyllda “Talpiot”-programmet.

Programmet skapade viktiga initiativ för utveckling av Israels cybersäkerhetsförmåga. Idag hjälper hon till med att lösa komplicerade utmaningar som direkt påverkar Israels cyberförsvar samtidigt som hon leder ett team av 17 av landets främsta cybersäkerhetsexperter.

G. är en banbrytare och förebild som den första kvinnan som hade flera spetsfunktioner inom Shin Beth.

3

Yahya Mahamid

Arabiskisraeliska muslimske sionisten

Yahya Mahamid till vänster tillsammans med artikelförfattaren Anders Bjerkhoel på MIFF:s Israelkonferens i Oslo juni 2023. (Foto MIFF)

Yahya Mahamid, en arabisk israelisk sionist, som försvarar Israel, trotsar stereotyper och utbildar människor i fred och förståelse.

Född i den arabiska israeliska gränsstaden Umm Al Fahm, växte han upp med antisionistiska känslor men började ifrågasätta dessa åsikter efter personliga möten med israeler. Hans omvälvande livsresa ledde till att han anammade sin identitet som muslimsk sionist.

Yahya Mahamid blev också involverad i Abrahamavtalen i egenskap av arabisktalande muslimsk israelisk soldat. Hur det gick till avslöjar han i nästa video.

Hela listan över visionärerna ser du HÄR.

Yahya Mahamid presenteras inför föredraget av MIFF:s styrelseordförande Lars Nordgaard. (Foto MIFF)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram