Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Sex mord under fredagen i Israel

Hjälparbetare från ZAKA och MDA vid terrorattacken i Elad den 5 maj 2022. (Foto Israeliska polisen)
Detta skulle innebära sex bekräftade mord bara på fredagen i Israel, som liksom Sverige drabbats av ökat skjutvåld.

Ett mord i Ashkelon inträffade på fredagen och ytterligare två personer dödades i Kiryat Tivon, enligt Jerusalem Post. Även i Kafr Qara sydost om Haifa avled en man efter skjutning.

Ett annat mord skedde på en 42-årig man som blev skjuten i staden Kiryat Ata, även detta vid Haifa. Magen David Adom-personal evakuerade honom till Rambam- sjukhuset i Haifa i kritiskt tillstånd, men han dog av sina skador.

I byn Nahf i norra Israel sågs en 25-årig man skjutas ihjäl ungefär en timme senare. MDA-personal utförde återupplivningsoperationer på honom på platsen men tvingades till slut bekräfta hans död. Polisen satte upp kontrollposter och inledde en utredning om hans död. Ett bränt fordon hittades i närheten.

Många mord i arabiska städer

Nio mord har skett i arabiskaisraeliska samhällen sedan början av juni, vilket gör det till den mest morddrabbade månaden i år i arabiska städer.

Protester mot våldet är en viktig fråga i Israel. På fredagen samlades cirka 600 personer på Davidka-torget i Jerusalem för den årliga protestmarschen mot våld mot kvinnor och våldtäktskultur.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!