Polis och räddningspersonal vid grottan där tre personer miste livet. (Foto: Flash90)

Två brandmän dog när de försökte rädda palestinier ur grotta

Vittnen säger att Dekel Marciano och Adnan Assad förlorade medvetandet när de försökte rädda en ung palestinier som hade fallit i en djup grotta.

Två israeliska brandmän och en palestinier dog i en grotta nära den arabiska staden Deir al-Assad i norra Israel, skriver Ynet.

Palestiniern, en 20-årig man som arbetade illegalt i Israel, och brandmannen Adnan Assad dödförklarades vid ankomsten till sjukhuset söndagen den 13 augusti. Den andra brandmannen, Dekel Marciano, dödförklarades två dagar senare efter att ha legat allvarligt skadad på sjukhuset.

Marciano hade arbetat inom den israeliska brandkåren sedan 2014. Han efterlämnar sin fru och tre barn, den yngsta sju månader gammal. 40-årige Assad kommer från den drusiska minoriteten i Israel. Även han efterlämnar sin fru och tre barn, den yngsta bara två månader gammal.

De två brandmännen gick ner i den åtta meter djupa grottan för att hitta 20-årige Samad Al-Aramin från Hebron, som hade fallit ner. Efter att räddningsstyrkan tappat kontakten med de två brandmännen skickades nya brandmän in med skyddsutrustning och masker. De hittade de två brandmännen och den unge palestiniern allvarligt skadad i grottan.

Det var troliga dödsorsaken var gaser i grottan som gjorde att de tre tappade medvetandet. Den israeliska polisen utreder tragedin.

Hundratals deltog i brandmannen Adnan Assads begravning. (Foto: David Cohen/Flash90)
Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram