Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två brandmän dog när de försökte rädda palestinier ur grotta

Polis och räddningspersonal vid grottan där tre personer miste livet. (Foto: Flash90)
Vittnen säger att Dekel Marciano och Adnan Assad förlorade medvetandet när de försökte rädda en ung palestinier som hade fallit i en djup grotta.

Två israeliska brandmän och en palestinier dog i en grotta nära den arabiska staden Deir al-Assad i norra Israel, skriver Ynet.

Palestiniern, en 20-årig man som arbetade illegalt i Israel, och brandmannen Adnan Assad dödförklarades vid ankomsten till sjukhuset söndagen den 13 augusti. Den andra brandmannen, Dekel Marciano, dödförklarades två dagar senare efter att ha legat allvarligt skadad på sjukhuset.

Marciano hade arbetat inom den israeliska brandkåren sedan 2014. Han efterlämnar sin fru och tre barn, den yngsta sju månader gammal. 40-årige Assad kommer från den drusiska minoriteten i Israel. Även han efterlämnar sin fru och tre barn, den yngsta bara två månader gammal.

De två brandmännen gick ner i den åtta meter djupa grottan för att hitta 20-årige Samad Al-Aramin från Hebron, som hade fallit ner. Efter att räddningsstyrkan tappat kontakten med de två brandmännen skickades nya brandmän in med skyddsutrustning och masker. De hittade de två brandmännen och den unge palestiniern allvarligt skadad i grottan.

Det var troliga dödsorsaken var gaser i grottan som gjorde att de tre tappade medvetandet. Den israeliska polisen utreder tragedin.

Hundratals deltog i brandmannen Adnan Assads begravning. (Foto: David Cohen/Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem