Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

MIFF:s sponsrade ungdomsresa till Israel 2023 – ANSÖK!

Deltagarna på MIFF:s ungdomsturné 2022 framför Knesset. (Foto: Kjetil Ravn Hansen - MIFF)
Från 24 juni till 7 juli 2023 anordnar MIFF en kraftigt sponsrad träningsresa till Israel för tio ungdomar mellan 18 och 30 år. OBS! Skicka din ansökan så snart som möjligt, senast fredagen den 31 mars.

För sjätte gången anordnar MIFF en resa för unga till Israel sommaren 2023. Se bilder och reportage från de tidigare resorna.

Resan 2023 är för unga vuxna som vill engagera sig i MIFF och för Israels sak i Sverige. Öronmärkta gåvor från våra medlemmar och donatorer sponsrar större delen av kostnaderna för resan, så egenavgiften för deltagare blir endast 9 500 SEK. Detta inkluderar flyg från Oslos flygplats, övernattningar, två måltider per dag (frukost och middag), resor och gemensamma aktiviteter. Totalt är kostnaderna för resan per person minst dubbelt så stora. Vi planerar att resa 24 juni till 7 juli 2023, men det kan bli en förskjutning på några dagar. Exakt datum meddelas i god tid.

Resedeltagarna kommer att få utbildning i viktiga delar av Israels historia och förståelse för den aktuella situationen och israelernas argument.

Reseledare är MIFF:s sekreterare  Kjetil Ravn Hansen och namnet på medreseledaren meddelas inom kort. Kjetil har varit i Israel många gånger och stor kunskap om den nuvarande situationen i landet.

Vi kommer att se mycket av landet från Golan i norr till Sderot vid Gazagränsen i söder, säger Hansen. Men deltagarna kommer också att knyta kontakter med jämnåriga israeler genom organisationen StandWithUs och träffa värnpliktiga israeliska soldater på gränsen till Gazaremsan. Det kommer att finnas gott om tid att utforska både Jerusalem och Tel Aviv, med besök på Förintelsemuseet Yad Vashem, nationalförsamlingen Knesset, Palestinian Media Watch mm. Du kommer att få upplevelser som en vanlig semesterresa aldrig kan ge. Dessutom möjligheter till strandliv och sightseeing. Vi bor i Jerusalem, vid Döda havet, Tiberias och Tel Aviv.

Många spännande inslag som inte nämns här sänds i det kompletta programmet till de sökande!

När du kommer hem från MIFF:s resa till Israel är det vårt mål att Israel och det judiska folket har fått en väldigt speciell plats i ditt hjärta. Du kommer att vara rustad att stå upp för Israel i debatter och diskussioner.

Ansökan

Denna resa är anpassad för endast tio unga deltagare. Skicka därför din ansökan så snart som möjligt och senast den 19 april. I din ansökan ska du skriva några stycken om dig själv (skola/arbete/politiskt engagemang),din koppling till Israel och MIFF och varför du vill följa med. När vi väljer ut de deltagare som erbjuds plats gör vi en helhetsbedömning där politisk aktivitet och tidigare engagemang/mötesdeltagande i MIFF ingår. En egenavgift på 9 500 SEK ska betalas senast 1 juni 2023.

 

Skicka ansökan och frågor till kjetil@miff.no.

Reiseleder Kjetil Ravn Hansen. Mobil: +47 45 24 45 98.

Preliminärt program:

Lördag 24 juni

Ankomst till Ben Gurion flygplats. Buss till Jerusalem för att checka in. Lär känna varandra.Boende: Jerusalem.

 

Söndag 25 juni

Möte i Jerusalems Rådhus. Trevlig dag med föreläsningar, god mat och umgänge på Tmol Shilsom. Boende: Jerusalem.

 

Måndag 26 juni

“Nu och då”.Guidad rundtur i Gamla stan i Jerusalem.Lunch: Panorama Golden City.Yad Vashem – Förintelsemuseet.Boende: Jerusalem.

 

Tisdag 27 juni

“Kampen om Jerusalem”Latrun och Kastellet, två platser för striderna 1948.Hummuslunch i Abu Gosh.Rundtur på Ammunition Hill, plats för striderna 1967.Mt. Scopus utkikspunkt.På kvällen: Provsmakning på Jerusalems spännande Mahane Yehuda-marknad.Boende: Jerusalem

 

Onsdag 28 juni

Rundtur och möte med politiker i Israels parlament – Knesset.Lunch i Knessets matsal.Palestinian Media Watch.Boende vid Döda havet.

 

Torsdag 29 juni

Tur vid soluppgången till Masada.Bad i Döda havet.Moti Paz: Om Jordandalen. Rundtur. Besök på en kibbutz eller moshav.Boende: Tiberias.

 

Fredag ​​30 juni

Sen start denna dag. Shabbat-måltid hos en judisk familj.Boende: Tiberias

 

Lördag 1 juli

Gan Hashlosha (Sachne): Bad i varma källor.Lunch på Restaurant Manna.Båttur på Galileiska sjön.Kapernaum och andra historiska platser.Boende: Tiberias

 

Söndag 2 juli

Mitzpeh HaShalom Lookout i Nedre Galileen.Mt. Bental – utsiktsplats mot Syra.Träning i Yom Kippur-kriget (1973) på El-Rom Cinema.Galita chokladfabrik. Vi får göra vår egen choklad.Rundtur i Kibbutz Degania.Boende: Tel Aviv.

 

Måndag 3 juli

Rundtur i gamla Jaffa.Lunch på Dr Shakshuka.Platsen där Israel “började” – Independence Hall.”The ‘Start Up’ scene” i Tel Aviv.Boende: Tel Aviv

 

Tisdag 4 juli

Rundtur och undervisning i gränsområdet mot Gaza. Utsiktspunkt mot Gaza + besök i Sderot.Lunch i Sderot med israeliska studenter.Rundtur i Netiv Ha’asara moshav.Möte med IDF COGAT vid gränsövergången Erez nära Gaza. Olika alternativ relaterade till IDF. Boende: Tel Aviv 

Onsdag 5 juli

Eventuellt besök på norska ambassaden.Resten av dagen ledig.Boende: Tel Aviv

 

Torsdag 6 juli

Boende: Tel Aviv

 

Fredag 7 juli

Hemresa

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem