Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige

MIFF Sveriges nya informationschef Ulf Cahn. (Foto Joachim Åhlén)
MIFF Sverige presenterar sin nya medarbetare som kommer att förstärka Israelinformationen ytterligare.

Det är med stor glädje som MIFF redan nu kan avslöja att den 1 september börjar den bland svenska Israelvänner välbekanta profilen Ulf Cahn sitt nya arbete som kommunikationsansvarig i MIFF Sverige.

– I Norge har MIFF nästan 14 000 medlemmar, och hittills har norska Israelvänner sponsrat MIFF:s informationsarbete i både Danmark och Sverige. Med Ulf Cahn i teamet hoppas vi kunna fortsätta den snabba tillväxten i Sverige, så att MIFF blir lika kraftfullt i Sverige som i Norge, säger Conrad Myrland, ordförande i MIFF Sverige.

Från september 2023 till april 2024 har MIFF Sverige vuxit från drygt 200 medlemmar till närmare 500 medlemmar. Klicka här för att gå med nu!

Gedigna meriter

Ulfs mångåriga starka engagemang för Israel präglas av en kombination av kunskap och personlighet, som skapat enormt många goda kontakter. Under de 29 år han var generalsekreterare i Keren Hayesod, Förenade Israelinsamlingen, gjorde Ulf en fantastisk insats för att samla in medel till en mängd mycket viktiga projekt i Israel. Samtidigt blev de personliga banden med vänner till landet Israel väldigt många och starka. Och många har Ulf att tacka för de otaliga föreläsningar runt om i Sverige som berikat och glatt intresserade åhörare. De flesta med fascination för världens enda judiska land känner till Ulf Cahn!

Läsare av tidningar som Världen Idag, Dagen, Inblick och Menorah har kunnat ta del av Ulfs många kloka och insiktsfulla artiklar, men han har också setts på Himlen TV7 och hörts på Sveriges Radio och Poddtoppen.

Trots att bara tre år har gått sedan den svenska grenen av Med Israel för Fred, MIFF Sverige, startade, fanns det behov för ytterligare en aktivt arbetande medarbetare. Då vi fick höra att Ulf tagit beslutet att göra något nytt i arbetslivet vid 59 års ålder, förstod vi att någon mer lämpad än Ulf Cahn för uppgiften hos MIFF kunde vi knappast få. Stor kunskap, klokhet och social kompetens är goda egenskaper i vår organisation.

Som kommunikationschef på MIFF Sverige kommer Ulf Cahn att stärka arbetet inom sociala medier och skriva artiklar för miff.se. Han kommer också att resa runt för att föreläsa om den aktuella situationen i Israel, kommentera svenska mediers Israelbevakning och svensk Israelpolitik samt att arbeta för att öka medlemsskaran.

Lär känna Ulf

Ulf Cahn deltar naturligtvis på hela Nordic Israel Congress fredag 10 till söndag 12 maj. Förutom att höra honom tala i panelsamtalet, så har du många möjligheter till social samvaro och personligt samtal vid frukosten, på lunchen, vid festmåltiden och på kvällen!

Israeler rankas femma i världen i lycka. (Foto: iStock)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem