Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Vilken var den mest lästa MIFF-artikeln?

Vi har tagit reda på vilka fem artiklar som var mest lästa på MIFF.SE under 2022 och fram till idag.

Den i särklass allra mest lästa artikeln skrevs av Conrad Myrland och hade titeln ”Varför Ryssland och Ukraina är något helt annat än Israel och palestinierna”. Rysslands anfallskrig mot den suveräna staten Ukraina, har felaktigt jämförts med Israels legala ockupation av Västbanken från Jordanien 1967.

Myrland skrev: ”Konflikten påminner, om något, om Israels kamp för överlevnad, när den unga judiska staten attackerades av en enad arabvärld. Ukrainas president Volodymyr Zelensky har själv jämfört deras kamp för överlevnad med Israels kamp mot arabländerna. Han sa också att Israel ofta är ett exempel för Ukraina och att både ukrainare och israeler värdesätter frihet.”

”Iran” näst mest läst

MIFF.SE har sidor som ligger som referensgrund för de många artiklar som vi ständigt producerar om aktuella händelser. Den permanenta sidan ”Iran” hamnade på näst bästa plats.

Sidan tar kort upp teman som kärnavtalet JCPOA, dess högsta ledare Ali Khamenei och IRGC.

Bronsplats till Jerusalem

”Judars och muslimers olika förhållande till Jerusalem” var något som också lockade många läsare. Det här är också en referenssida, som vi refererar till i många artiklar om aktuella händelser.

Ett faktum som nämns är att ”Jerusalem nämns cirka 669 gånger i den judiska bibeln (det som i den kristna bibeln kallas Gamla testamentet). I Koranen nämns Jerusalem vid namn lika ofta som staden nämns i hinduernas, taoister och buddhists heliga skrifter – det vill säga noll gånger.”

”36 miljarder svenska kronor”

Trots att artikeln ”36 miljarder svenska kronor till palestinierna på 25 år” publicerades så sent som för en månad sedan, placerade sig uträkningen av det svenska biståndet på en hedrande fjärde plats. Den är definitivt en guldfavorit för 2023.

Kopplad till artikeln finns en 2 minuter lång Doodly-video, för den som vill kika på en animerad version. I korthet handlar videon om det enorma ekonomiska biståndet Sverige har gett till palestinierna och vad resultatet har blivit.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!