Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Apartheid i Israel? Seriöst?

Israel lyckas föra ytterligare etiopier med judisk bakgrund till Israel. (Skärmdump YouTube)
120 nya immigranter från Etiopien landade i Israel förra natten efter att ha väntat i år månader i Addis Abeba och Gondar. Det är en intressant påminnelse om Israels omhändertagning av afrikaner.

Det här är startskottet för återupptagningen av den judiska immigrationen, aliyan, sedan de etiopiska myndigheterna inte har givit dem utresetillstånd på flera månader. Den judiska historien i Etiopien är mytomspunnen och lär ha etablerats som kungadömet i Gondar år 325.

Tack vare Jewish Agency och israeliska myndigheterna ansträngningar har emellertid deras resa kunnat fortsätta, rapporterar ILTV Israel News.

Om det inte sker några fler störningar, kommer immigrationen från Etiopien helt kunna slutföras.

95 000 etiopier till Israel

Den israeliska regeringen har genomfört en rad initiativ under åren för att välkomna etiopiska judar till landet. Den hittills största operationen är Operation Solomon 1991 då nästan 14 300 immigranter fördes till Israel på 35 flygplan under 36 timmar. Cirka 95 000 etiopier har med israelisk hjälp lyckats komma till Israel.

-Det är oftast väldigt rörande scener när de uppfyller sin dröm om att nå Jerusalem och återförenas med sina familjer, säger Doron Almog ordförande i Jewish Agency.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem