Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hjälp! MIFF har tagits bort från TikTok

MIFF:s TikTok-konto 10 november 2023.
Israels fiender har rapporterat MIFF:s videor med falska underlag, trots att de intebryter mot TikToks riktlinjer.

På tisdagseftermiddagen raderades MIFF:s TikTok-kanal. “Ditt konto har förbjudits permanent”, skrev TikTok. 

– Det här är en helt oacceptabel reaktion från TikTok, och vi ber om hjälp från alla som har kontakter i företaget för att få vårt konto återställt, säger Conrad Myrland, VD för MIFF. 

Innan MIFF:s konto raderades hade MIFF publicerat ett 1-minuters utdrag från en livesändning där Conrad Myrland förklarade vad “proportionalitet” betyder i krigsrätten. Videon som TikTok tog bort och stängde vårt konto för kan ses här:

Dessutom hade MIFFs skrivit i beskrivningen av TikTok-klippet:

“Hamas är skyldig till alla förluster som detta krig innebär. Hamas startade kriget. Hamas har brutit flera vapenvilor. Hamas har tagit civila som gisslan. Hamas är parten som kan avsluta kriget. #freegazafromhamas”

TikTok ansåg att innehållet i videon och/eller denna text var “vilseledande information”, se skärmdumpen.

Innehållet är tvärt om en korrekt beskrivning av krigsrätten, och åsiktsyttringar om ett krig. Det är en allvarlig censur när TikTok inte tillåter MIFF att fortsätta kommunicera med våra 2 600 följare på TikTok och tusentals tittare.

Det finns många andra konton på TikTok med liknande information som MIFF har spridit, men kanske är det en kombination av en samordnadrapporteringskampanj mot MIFF och TikTok-anställda med fientliga attityder mot Israel som har utestängt MIFF på detta sätt.

MIFF:s TikTok-konto startades hösten 2023. Speciellt efter den 7 oktober har tittarsiffrorna skjutit i höjden, och tusentals har sett MIFF:s livesändningar via TikTok. Kommentarsektionen på videor och under livesändningar har svämmat över av hatmeddelanden mot MIFF, Israel och judar. För det är inte MIFF som sprider hat eller något som strider mot TikToks riktlinjer, utan våra motståndare.

MIFF har dokumenterat hatmeddelandena genom att visa kommentarsfältet från TikTok i parallella sändningar som finns på YouTube och Facebook.

Även tidigare i november stängdes MIFF:s TikTok-kanal, men återställdes sedan efter två dagar. Vi hoppas verkligen att det återställs igen, men vi behöver din hjälp om du har kontakter med TikTok i Norge eller i andra länder. Kontakta mailto:post@miff.noeller SMS 41 17 67 80.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem