Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Massiv protest mot Amnestys lögner

Protesterna från en rad olika organisationer och regeringar världen över mot Amnestys redan ökända rapport har varit starka.

Arsen Ostrovsky chef för organisationen International Legal Forum skriver på deras hemsida: “Skriven i det falska skenet av ´internationell lag och mänskliga rättigheter´ är denna grundlösa rapport, som rentvår palestinsk terror och uppenbart kräver en nedmontering av den judiska staten, fylld med illvilliga lögner, grova förvrängningar av sanningen och påhittade lagar samt deltar i ohämmat hat, uppvigling och rasism.”

Ett av tusentals exempel på detta är att man ser det som ett problem att det finns en stat med en judisk majoritet, utan att ha några synpunkter på att det finns ett stort antal arabiska och islamska stater över hela Nordafrika och Mellanöstern.

Den antisemitiska hatbilden om att judar skulle sträva efter världsherradöme eldas på genom deras beskrivning av Israel: “judisk demografisk hegemoni (1) och maximera sin kontroll över mark (2) för att gynna judiska israeler (3) samtidigt som det begränsar palestiniernas (4) rättigheter (5) och hindrar (6) palestinska flyktingar (7) från att återvända (8) till sina hem”.

Bara i denna enda mening finns flera ensidigheter och felaktigheter.

  1. Det finns inget skikt i demokratiska Israel som har maktmonopol.
  2. Alla demokratiska stater måste ha full kontroll av sitt territorium.
  3. Samma marklagar gäller för arabiska som judiska israeler, men Amnesty vill splittra israelerna i etniska grupper av politiska skäl.
  4. Om man avser `arabiska israeler`, varför skriver man `palestinier`, om det inte är för att förneka dem respekten som fulla israeliska medborgare?  
  5. Ett påstående utan redovisad  faktagrund.
  6. När Israel återbildades 1948, bad man araberna i upprop att stanna kvar och ta del i uppbyggandet. Av de som lämnade Israel är cirka 20 000 i livet och skulle tillåtas återvända, men de palestinska ledarna kräver att 7 miljoner ättlingar ska få invandra, vilket de inte har rätt till. Kravet är enbart ett krav på att utradera världens enda fristad för judar.
  7. Den miljon judar som tvingades lämna sina hem och egendomar, har ingen möjlighet att få vare sig kompensation eller flytta tillbaka. Dessa är dubbelt så många. Det talar man inte om.
En arabisk parlamentsledamot från oppositionen argumenterar mot den islamistiske vice talmannen i Knesset på arabiska, som även är med i regeringskoalitionen!

Bildtexten tål att upprepas: En arabisk parlamentsledamot från oppositionen argumenterar mot den islamistiske vice talmannen i Knesset på arabiska, som även är med i regeringskoalitionen!

Du behöver inte vara tveksam längre : Amnesty är oseriös, opålitlig och har en antisemitisk, rasistisk agenda mot den judiska staten och den judiska befolkningen.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem