Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Iransk officer som planerade en attack mot israeler stoppades

Hassan Sayad Khodayari (infällt) blev skjuten och dödad i Teheran 22 maj 2022. (Foto från Twitter, via ynetnews.com)
Upptrappning av spänningarna mellan Iran och Israel.

Den iranske översten Hassan Sayad Khodayari sköts ihjäl och dödades i Teheran på söndagen. Enligt iranska statliga medier sköts han med fem skott av två beväpnade män på en motorcykel när han satt i en bil utanför sitt eget hem. Iranierna anklagar “global arrogans” för mordet, ett kodord som ofta används om USA och Israel.

Khodayari var officer i Quds-styrkan i Irans revolutionsgarde. Han framställs av iranierna som en “försvarare av helgedomen”, vilket betyder att han har deltagit i kampen mot Islamiska staten i Syrien och Irak.

Angreppsplaner mot israeler

“Khodayari låg förmodligen bakom en rad angreppsplaner mot israeliska affärsmän och diplomater i olika länder de senaste månaderna”, skrev den israeliska tidningen. Ha’aretz. Tillsammans med internationella partners har Mossad avvärjt flera attacker och försök till kidnappning av israeler de senaste månaderna.

De flesta morden på iranier som Israel har anklagats för hittills har varit experter kopplade till Teherans kärnkraftsprogram. “Om Israel ligger bakom gårdagens dödande, innebär det en upptrappning av spänningen mellan de två länderna. “Dödandet av en militärledare som planerade att attackera israeler, är ett steg längre för en aktör som inte längre blundar för Irans fiendskap”, skrev Ha’aretz. I mars bombades en iransk drönarbas i Kermanshah, vilket orsakade betydande skada på landets drönarkapacitet. Iran pekade finger mot Israel. “Attacken vittnar om den betydande underrättelseinformationen Mossad samlat in, och om förmågan att slå djupt in i iranskt territorium”, skrev Ha’aretz.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem