Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel kallar hem diplomater från Turkiet

Utrikesminister Eli Cohen . (Foto. Flash90)
Erdogan upprepade sitt påstående att Hamas inte var en terroristorganisation. Knessetledamoten Gideon Sa'ar kallade Erdogan "en av de största antisemiterna i vår generation".

Utrikesminister Eli Cohen återkallade på lördagen israeliska diplomater från Turkiet “för att göra en omvärdering av förbindelserna mellan Israel och Turkiet”, i ett uttalande han gjorde på X. 

Cohen gjorde detta uttalande kort efter att Turkiets president Tayyip Erdogan upprepade sitt påstående att Hamas inte var en terroristorganisation och beskrev Israel som en ockupant. 

Erdogan talade vid ett av de största pro-palestinska mötena i Istanbul sedan Israel-Hamas-kriget började. Erdogan kallade terrorgruppen “frihetskämpar”.

 

Israel återkallar sin ambassadör

Nationella Enhetspartiets Knessetsledamot Gideon Sa’ar skrev att Erdogan måste presenteras som ”en beskyddare av Hamas, en uppviglare, en absolut Israel-hatare och en av de största antisemiterna i vår generation. Han kommer alltid att försöka få legitimitet när han är i nöd och ansluta sig till våra fiender när vi är i nöd”.  

Han fortsatte: “Jag föreslog utrikesminister Cohen att återkalla Israels ambassadör i Turkiet för samråd och jag välkomnar hans beslut.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem