Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Abbas rådgivare: – Västra muren tillhör islam

Mahmoud Al-Habbas. (Skärmdump från PA TV, via PMW)
– Det är en plikt att göra motstånd, säger den högsta shariadomaren i den palestinska självstyrande myndigheten.

1974 antog PLO “fasplanen”. Där satte de palestinska ledarna upp som mål att säkra ett autonomt område och sedan använda detta som utgångspunkt för ytterligare väpnad kamp mot Israel. Drömmen var att ett storkrig skulle provoceras fram i Mellanöstern, där arabländerna tillsammans skulle förstöra Israel totalt.

Måste ha allt

Mycket tyder på att PLO fortfarande inte har avvikit från fasplanen. I ett tal i officiell palestinsk TV den 20 januari sa chefshariadomaren Mahmoud Al-Habbas att palestinierna kanske kan gå med på tillfälliga lösningar där de inte får alla sina krav uppfyllda, men att de i slutändan måste ha allt.

Alla som argumenterar är förtryckare

– Vi kan inte dela upp våra rättigheter. Ge mig 60 eller 70 procent av mina rättigheter och säg till mig: ”Det är ditt, ta det.” Kanske tillfälligt, ja. Men strategiskt, nej! (…) Våra rättigheter kan inte förhandlas bort. De vill förhandla om Jerusalem och Al-Aqsa-moskén – då, vid Allah, är det bättre att vara död i jorden än att vara på ytan. (…) Det ska inte finnas några förhandlingar om en enda millimeter av den välsignade al-Aqsa-moskén, inklusive Al-Buraq-muren (Västra muren av Tempelberget), som är en exklusiv islamisk waqf (religiöst anförtrodd åt islam) enligt Allahs deklaration. (…) Detta är vår rättighet, och alla som argumenterar med oss ​​om våra rättigheter är en förtryckare, och det är en plikt att stå emot [kämpa mot] förtryckaren, sa Al-Habbash, enligt Palestinian Media Watch översättning.

Al-Habbas är rådgivare till PA:s president Mahmoud Abbas i religiösa frågor.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem