Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Den andra sidan av Hamas

Al Ahli-sjukhuset i Gaza träffades av terroristernas egen raket, som sköts mot Israel. Ammunition förvarades av Hamas vid sjukhuset, där patienterna och civila var mänskliga sköldar. Explosionen dödade hundratals civila palestinier, vilket användes i propagandasyfte. (Foto IDF
Det finns en annan sida, mindre känd sida av Hamas, som inte handlar om anfall mot israeliska hem och att massakrera män, kvinnor och barn.

Jag pratar om Hamas som attackerade och förstörde gränsövergången Erez, som användes av tusentals Gazabor varje dag för att komma in och arbeta i Israel.  

Hamas som attackerade nio av de tio kraftledningar genom vilka Israel hade tillhandahållit hälften av all energi till Gaza. 

Hamas som gräver upp vattenledningar och förvandlar dem till raketer.  

Hamas som stjäl bränsle från humanitära organisationer, och ja, Hamas som placerar sina vapen och ledningscentraler i eller nära moskéer, skolor och hem för att sätta sina egna invånare ska hamna i skottlinjen.

Samma Hamas som startade detta krig och sedan hindrade invånarna från att hitta skydd genom att konfiskera bilnycklar och blockera vägarna ut ur Gaza.

Det här denna Hamas vi står inför. En pervers organisation som har ägnat flera år åt att dra invånarna i Gaza in i krig efter krig, samtidigt som det utsätter Israels folk för fara. 

Vi har rätten – och skyldigheten – att försvara oss själva. Det här är inte ett krig som vi startade. Det är verkligen inte ett krig mot folket i Gaza. Men det är ett krig som påtvingades oss och det är ett krig som vi kommer att vinna.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem