Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fler och fler palestinier i Gaza anser att massakern den 7 oktober var rätt

Palestinska flickor med automatkarbiner deltar i en parad som organiseras av Fatah, den rörelse som kontrollerar den palestinska myndigheten. (Från Fatahs Facebook-sida, via Palestinian Media Watch)
Och över 90 procent tror inte att Hamas begick krigsförbrytelser under invasionen av Israel.

Palestinian Center for Policy and Survey Research har kommit ut med en ny opinionsundersökning.

Här är några av resultaten:

71% stöder 7 oktobermassakern

Andelen palestinier på Gazaremsan som tror att 7 oktober-massakern i Israel var rätt har ökat från 57 procent i december 2023 till 71 procent i mars 2024.

Stödet för massakern som startade kriget kommer trots att 78 procent av deltagarna i undersökningen i Gaza säger att de har familjemedlemmar som har dödats eller skadats i det pågående kriget. Andelen som tror att Hamas kommer att vinna kriget har ökat från 50 procent i december till 56 procent i mars.

56% tror att Hamas vinner över Israel

70 procent av UNRWA:s flyktingläger säger att det är deras personliga erfarenhet att biståndet distribueras på ett diskriminerande sätt. 27 procent anser att fördelningen är rättvis.

91 procent anser att Hamas inte begick krigsförbrytelser under kriget. Endast en liten andel av palestinierna har sett videor av våldet mot israeliska civila.

Om Israel attackerar Rafah och palestinierna försöker fly över gränsen till Egypten tror 68 procent av palestinierna på Gazaremsan att egyptiska styrkor kommer att skjuta dem.

Endast 37 procent av palestinierna tror att Internationella domstolen i Haag kommer att finna Israel skyldigt till folkmord. Kanske har propagandan här varit så intensiv att andelen är högre i Sverige?

59 procent av Gazaborna vill att Hamas ska styra området när kriget är över? Stödet för detta är 66 procent på Västbanken.

59% vill att Hamas ska styra Gaza

USA och arabländer som Egypten, Saudiarabien och Jordanien planerar att stärka den palestinska myndigheten (och låta dem ta kontroll över Gaza). Palestinierna kommer också att få möjlighet till en egen stat, och Israel kommer att få en normalisering med flera arabländer. Endast 23 procent av palestinierna stöder sådana planer, 73 procent förkastar dem.

En stor majoritet av palestinierna uttrycker att de är nöjda med hur Hamas och Hamasledaren Yahya Sinwar agerar i det pågående kriget. Fatah och PA-ledaren Mahmoud Abbas har mycket sämre siffror.

59% är nöjda med Hamas krigsföring

Palestinierna är mycket mer nöjda med Ryssland än med FN.

Mer nöjd med Rysslands än FN:s agerande

PA:s ledare Mahmoud Abbas är mycket impopulär. När palestinierna tillfrågas om vem de skulle rösta på i ett presidentval är den mest populära kandidaten Marwan Barghouti, som sitter fängslad i Israel för sin inblandning i en rad terrormord. På en klar andraplats kommer Hamasledaren Ismail Haniyeh (som lever i lyx i Qatar).

73% väljer terrorledare, 16% president Abbas

84 procent av palestinierna säger att de vill att Abbas ska avgå.

När palestinier tillfrågas om vilket politiskt parti eller vilken politisk riktning de stöder, svarar 34 procent Hamas, 17 procent Fatah, 11 procent andra grupper/partier och 37 svarar inget eller “vet inte”.

I december 2023 uppgav 43 procent att de stödde Hamas. Hamasrörelsen fick ett stort uppsving i stöd efter att Hamasterrorister dödade över 1200 israeler den 7 oktober, skadade tusentals och tog 250 gisslan. Tre månader tidigare var stödet för Hamas 22 procent.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem