Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Förfärliga detaljer om Hamas användning av våldtäkter och sexuellt våld den 7 oktober publiceras

En skärmdump från en video filmad den 8 oktober visar de brända kvarlevorna av en kvinna vid sidan av vägen, utan underkläder och hennes ben spridda. Polistjänstemän tror att kvinnan, identifierad som 34-åriga Gal Abdush blev våldtagen.
New York Times avslöjar nya vittnesmål om Hamas systemiska inriktning på kvinnor och flickor för sexuella övergrepp och könsstympning under massakrerna.

I ett omfattande och skrämmande avslöjande som publicerades på torsdagen, beskriver New York Times det systematiska sexuella våldet mot israeliska kvinnor och flickor som palestinska terrorister genomförde under massakrerna den 7 oktober i södra Israel.

Under två månader har tidningen genomfört mer än 150 intervjuer med vittnen, medicinsk personal, första hjälpen, soldater, våldtäktsrådgivare och regeringstjänstemän, tillsammans med granskning av videofilmer, fotografier och GPS-data från mobiltelefoner.

Artikeln börjar med en beskrivning av en upprörande video som filmats tidigt den 8 oktober och som visar de delvis förkolnade kvarlevorna av en kvinna vars ansikte är bränt till oigenkännlighet. Hon är naken från midjan och nedåt, med benen isär, hennes svarta klänning uppdragen. Hennes kropp ligger bredvid en bil som brändes på väg 232, som går parallellt med Gazaremsan, där många människor som försökte fly från Hamas-terroristernas massaker på festivaldeltagarna Supernova nära Kibbutz Re’im. Cirka 360 av de 1 200 personer som slaktades den dagen var från festivalen.

Kvinnan i videon identifierades senare som Gal Abdush, en 34-årig tvåbarnsmamma, som deltog i Supernova-festivalen med sin man, Nagi Abdush. Polisen tror att Abdush våldtogs innan hon mördades och att hennes kropp tändes på. Hennes mans kropp hittades dagar senare och brändes så svårt att myndigheterna behövde DNA-test för att identifiera honom.De som New York Times intervjuade beskrev att de hittade kropparna av mer än 30 kvinnor i och runt Supernova-raveplatsen och i två närliggande kibbutzim i ett liknande tillstånd som Abdushs – “ben spridda, kläder avslitna, tecken på övergrepp i deras underliv.”

På minst sju platser i södra Israel hade kvinnor och flickor utsatts för sexuella övergrepp eller stympats.

Ett av de granskade fotona visade en kvinna i en belägrad kibbutz som hittades med dussintals spikar inslagna i hennes lår och ljumskar.  

Filmer som tidningen tittade på visade två döda kvinnliga israeliska soldater vid militärbas som var skjutna direkt i deras slidor.

“skjutna direkt i deras slidor”

En ambulanspersonal från en kommandoenhet berättade för tidningen att han hade hittat kropparna av två tonårsflickor, systrar i åldrarna 13 och 16, i ett rum i Kibbutz Be’eri med sina kläder sönderslitna. Den ena låg på sidan med “blåmärken i ljumsken”, och den andra “låg utfläkt på golvet med ansiktet nedåt”, sa ambulanspersonalen, “pyjamasbyxorna var neddragna till knäna, baken exponerad, sperma utsmetad på hennes rygg.”

En annan läkare, Jamal Waraki, berättade att han inte kunde få en bild ur sitt huvud av kroppen av en kvinna som han hittade på rave.

“Händerna var bundna bakom hennes rygg”, sa han. “Hon var böjd, halvnaken, hennes underkläder nerrullade till under knäna.”

Yinon Rivlin, en medlem av ravens produktionsteam som förlorade två bröder i attacken men lyckades överleva efter att ha gömt sig, berättade för The New York Times att efter att han kom ut från sitt gömställe tog han sig längs väg 232 – där Abdush hittades — och hittade kroppen av en ung kvinna som låg på mage, avklädd från midjan och ned, med benen isär och som såg ut att ha blivit uppskuren i hennes slida, “som om någon slitit isär henne.”

Blodspår och förstörelse efter 7 oktober-massakern i kibbutz Kissufim vid gränsen mot Gaza. (Foto: Flash90)

“som om någon slitit isär henne”

Liknande scener upptäcktes i minst sex olika hus i Be’eri- och Kfar Aza-kibbutzerna, där minst 24 kroppar av kvinnor och flickor hittades antingen avklädda, bundna med slipsar eller stympade – ibland både avklädda, bundna och stympade – enligt åtta frivilliga läkare och två israeliska soldater som talat med tidningen.

Ett vittne från festivalen berättade att ungefär 100 terrorister samlades längs vägen där festivalen ägde rum och bytte vapen och svårt skadade kvinnor mellan varandra.

Vittnet sa att hon såg minst fem kvinnor som våldtogs framför sig, medan hon försökte gömma sig.

Ett annat vittne, Raz Cohen, berättade att när han gömde sig i en uttorkad bäck nära väg 232 såg han en vit skåpbil köra upp och män i civila kläder hoppa ut och släpa ut en kvinna från fordonet. 

“De samlas alla runt henne… Hon stod upp. De började våldta henne. Jag såg männen stå i en halvcirkel runt henne. En tränger in i henne. Hon skriker. Jag minns fortfarande hennes röst, skrik utan ord.”

“De började våldta henne”

“Då höjer en av dem en kniv,” sa han, “och de bara slaktade henne.” 

Shoam Gueta, en vän till Cohen som gömde sig med honom, berättade för tidningen att han såg att männen “pratade, fnissade och skrek”, och sedan knivhögg en av dem offret upprepade gånger, “bokstavligen slaktade henne.”

“bokstavligen slaktade henne”

Minst 10 kroppar av kvinnliga soldater från en observationspost vid Gaza hittades med tecken på sexuellt våld, säger militärtandläkaren kapten Maayan, som arbetar på militärbasen Shura dit kropparna fördes för identifiering.

De allra flesta av de våldtagna kvinnorna mördades därefter, men minst tre kvinnor och en man som utsattes för sexuella övergrepp överlevde, enligt välfärdsministeriets talesman Gil Horev. 

“Ingen av dem har varit villig att komma fysiskt för behandling,” sa han.

Två terapeuter som behandlade en kvinna som gruppvåldtogs vid Supernova sa till The Times att hon inte var i skick att prata med reportrar om vad hon utstått.

Även The Times of Israel har beskrivit hur medicinsk personal och säkerhetsstyrkor varit så fokuserade på att samla in det enorma antalet döda för identifiering och begravning att det inte fanns någon ordnad eller systematisk insamling av bevis för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Inom judendomen begravs människor så snart som möjligt för att starta shivas, sorgeperiod. Resultatet var att många kroppar med tecken på sexuella övergrepp begrovs utan medicinska undersökningar, vilket betyder att potentiella bevis nu ligger nedgrävda i marken.

“potentiella bevis nu ligger nedgrävda”

Polischefen Mirit Ben Mayor sa till The New York Times att hon trodde att de brutala grymheterna som begicks av palestinska terrorister mot israeliska kvinnor och flickor den 7 oktober markerade en kombination av “hat mot judar och hat mot kvinnor.”

Förtvivlan i Israel är stor – över 1200 människor har dödats och över 240 har kidnappats av Hamas. (Foto: Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem