Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Ny kampanj för israeliska kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp under massakern

Under massakern den 7 oktober mördades 112 spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män i Kibbutz Be'eri. De boendes hem var brända och fulla av kulhål. Deras bilar brändes och överallt finns spår av blod. Massakern har kostat över 1 200 liv, över 7 000 skadade och minst 240 kidnappade till Gaza. Flera israeliska städer har utsatts för över 10 000 raketattacker och över 500 000 har blivit flyktingar och hotas av ekonomisk ruin. (Foto: TPS, kibbutz Be'eri, 13. oktober 2023).
Det är världens plikt att ge alla kvinnor en röst, men det sker inte.

Sedan Israel drabbades av den värsta massakern mot judar sedan Förintelsen har det kommit fler rapporter om grova sexuella övergrepp och våldtäkter av israeliska kvinnor och flickor.

Den 7 oktober strömmade 3 000 terrorister över gränsen från Hamas-kontrollerade Gaza och attackerade civila israeler. De tog alla de mötte på vägen – spädbarn, barn, kvinnor, gravida kvinnor, äldre, sjuka, funktionshindrade och män. Alla var legitima mål oavsett religion, etnicitet eller kön

Massakern har kostat minst 1 200 liv, över 7 000 skadade, minst 240 kidnappades till Gaza och flera israeliska städer har attackerats av över 10 000 raketer. Dessutom har minst 500 000 israeler blivit flyktingar och hotas av ekonomisk ruin.

Historiskt sett har kvinnor och flickor alltid varit extra utsatta under konflikter och krig. Det finns inte tillräckligt internationellt fokus på vad kvinnor och flickor utsätts för. I många år har det varit tabu att tala om att kvinnor och flickor utsätts för sexuella övergrepp, våldtäkt, tvångssterilisering, medicinska experiment och abort. Det är djupt traumatiserande för offren att behöva berätta om den fasa de blivit utsatta för, därför är det världens plikt att lyssna och omfamna offren.

Världen lyssnar inte på de israeliska våldtäktsoffren 

Hillel Neuer leder organisationen UN Watch och är bland dem som har påpekat att FN och andra internationella organ inte lyssnar på de israeliska kvinnor och flickor som utsatts för obeskrivliga sexuella övergrepp under 7 oktober massakern. De många vittnen som sett vad kvinnorna och tjejerna utsattes för lyssnas inte heller på. Det slutade med att många av offren blev brutalt mördade och kan inte tala för sig. Därför har världen en plikt att tala för dem – men detta händer inte.

FN:s övervakare av kvinnovåld – ”desinformation”

På X skrev Neuer: – Jag rapporterade hur FN:s övervakare av våld mot kvinnor, Reem Alsalem, har vägrat att säga ett ord om israeliska kvinnor som utsattes för sexuella övergrepp under Hamas-massakern. Men det blir värre: hon förnekar att det ens har hänt och kallar det “desinformation”. Hon borde se följande klipp.

 

Den danske journalisten Jotam Confino har tillsammans med andra internationella journalister sett mycket brutala klipp på vad israeliska kvinnor och flickor utsattes för under massakern. Varning för mycket starka beskrivningar:

 

Sedan massakern den 7 oktober har förintelseliknande förnekelse spridits globalt och sociala medier har varit en stor drivkraft bakom de värsta konspirationsteorierna som spridits blixtsnabbt. Jotam Confino har sett flera mycket våldsamma klipp från massakern den 7 oktober, som är väldokumenterade av terroristerna själva. De bar GoPro-kameror och delade massakern på sociala medier. De hade också journalister från flera stora internationella nyhetskanaler med sig – journalister som filmade massakrerna och sände i realtid.

Till DR sa Confino: – De scener vi har sett, det finns några som inte tror på det och som hävdar att det är överdrivet. Att vi har kommit till den punkten, är så absurt.

Ny kampanj för israeliska kvinnor och flickor

Ny kampanj ger israeliska kvinnor och flickor en röst på https://www.metoo-unlessurajew.com/. En FN-rapport om kvinnors rättigheter har ignorerat våldtäkt, bortförande och dödande av israeliska kvinnor. Kampanjen “metoo unless ur a jew” lanseras som en reaktion på rapporten.  

Natali Levitsky, som initierade kampanjen och Adi Levia, som leder kampanjens strategiteam och är en social entreprenör, konstaterade i en intervju med Gual Pinto:

– Kvinnoorganisationer har ignorerat vad som har hänt här – det är oacceptabelt, FN:s beteende är oacceptabelt.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem