Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fyra terrorattacker på 24 timmar – 2023 en av de dödligaste sedan andra intifadan

Israeliska soldater på platsen för en av fyra terrorattacker den 31 augusti 2023. (Foto: Flash90)
Fyra terrorattacker under ett enda dygn orsakade flera skadade och en mördad soldat. Sammanlagt har det hittills i år krävts 35 dödsoffer för palestinsk terror.

Bilterror

Vid en bilterrorattack vid Maccabim, på 1949 års stilleståndslinje nordväst om Jerusalem, mördades idag minst en soldat och ytterligare fem personer skadades lätt till allvarligt. Detta var den fjärde terrorattacken på ett dygn.

Den palestinske terroristen hade deltagit i våldsamheter två veckor tidigare, men kunde ändå fortsätta att ta sig in i Israel, där han arbetade. Efter påkörningen, fortsatte han med sin lastbil mot nästa mål 10 kilometer bort. Där var man emellertid varnade och kunde oskadliggöra honom.

Bombterror

Tidigare under onsdagen skadades fyra israeliska soldater vid Josefs grav av en terrorexplosion. De fördes till sjukhus, men trots attacken fortsatte besöket vid Josefs grav som planerat. Soldaterna, som skadades av den kraftiga palestinska sprängladdningen, hade gått in i Nablus för att säkra tillträdet för judiska tillbedjare till Josefs grav.  

Helgedomen i Nablus betraktas som den bibliska patriarken Josefs sista viloplats och ligger i Samarien inom område A på Västbanken. Staden står under fullständig civil kontroll av den palestinska myndigheten (PA), även om den israeliska militären enligt Osloavtalen har rätt att verka där när säkerheten så kräver. Både muslimer och judar har rätt att besöka graven, men judar utsätts regelbundet för allvarliga angrepp.

 

Knivterror

En 25-årig man skadades i en knivattack på Shivtei Yisraels spårvägsstation i Jerusalem. Terroristen, en 14-åring från Jerusalem, dödades under pågående attack. Offret var vid medvetande vid ankomsten till sjukhuset. 

Hamas talesperson för Jerusalem sa att: “Knivhuggningsattacken i Al-Musrara-kvarteren i Jerusalem i kväll är en heroisk handling i en seger för al-Aqsa och för martyrernas blod, och det är en naturliga svar på ockupationens brott.”

Bilterror

Det fjärde terrorangreppet under dygnet skedde då en palestinsk terrorist som försökte köra över tre soldater med en bil nära Hebron. Soldaterna lyckades emellertid stoppa honomNär han i hög fart svängde sitt fordon mot två av soldaterna. En av dem hann avlossa tio skott och skadade honom. Den andra soldaten skadade handen av bilen.

Detta gör 2023 till en av de allra dödligaste i palestinsk terror sedan den andra intifadan, då det 35:te dödsfallet krävdes idag. Minst en person har dödats per vecka i genomsnitt i terrorsyfte.

Förra året dödades 33 israeler av palestinsk terror.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem