Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas militära högkvarter ligger under Shifa-sjukhuset i Gaza City

IDF:s talesman Daniel Hagari informerar media om att Hamas militära högkvarter ligger under Gazas Shifa-sjukhus, den 27 oktober 2023
Terrorgruppen har flera underjordiska komplex under Gazas största sjukhus dit "hundratals terrorister strömmade in på sjukhuset för att gömma sig" efter massakrerna den 7 oktober.

Israels försvarsstyrka (IDF) uppgav i fredags att Hamas-terrorgruppens huvudsakliga verksamhetsbas ligger under Shifa-sjukhuset i Gaza City och visade bilder och avlyssnat ljud som bevis. 

Vid en presskonferens för internationell press, sa IDF:s talesman, förre adamiralen Daniel Hagari, att Hamas har flera underjordiska komplex under  det största sjukhuset på Gazaremsan – Shifa,  som används av terrorgruppens ledare för att rikta attacker mot Israel.

Tunnlar till sjukhuset

Det finns flera tunnlar som leder till den underjordiska basen utanför sjukhuset, så att terroristerna inte behöver gå in genom sjukhuset för att nå det. Men det finns också finns en ingång till det underjordiska komplexet från en av avdelningarna. 

“Just nu rör sig terrorister fritt på Shifa-sjukhuset och andra sjukhus i Gaza,” sa Hagari.

Terrorister gömde sig efter 7 oktobermassakern

Israel har “konkreta bevis” för att “hundratals terrorister strömmade in på sjukhuset för att gömma sig” efter massakern den 7 oktober, där omkring 2 500 terrorister stormade genom gränsen i skydd av en syndaflod av raketer. Terrorister (från Hamas, DFLP och Islamiska jihad) dödade människor i över 20 samhällen nära Gazaremsan. De massakrerade omkring 1 200 människor, de allra flesta av dem civila, och i sina hem och på en utomhusmusikfestival. De kidnappade också över 240 personer till Gazaremsan som gisslan.

 

Sjukhusets energiförsörjning används också av Hamas underjordiska bas för sina militära angrepp, sade Hagari och anklagade terrorgruppen för att använda sjukhuset och dess invånare – med 1 500 bäddar och 4 000 anställda – som mänskliga sköldar.

Informationen om Hamas användning av sjukhuset är baserad på flera underrättelsekällor och har redan har lämnats till allierade.

 

Hamas riktar sig mot både civila israeler och Gazabor

“Terrorister rör sig fritt” i Shifa och andra sjukhus, sade Hagari och tillade att “Hamas användning av sjukhus är systematisk. Hamas terrorister verkar inne på sjukhus just för att de vet att IDF skiljer mellan terrorister och civila. Israel riktar sig mot terrorister, Hamas riktar sig mot civila israeler och civila i Gaza”. 

Militärtalesmannen hävdade att Hamas stjäl bränsle, som fanns i remsan innan den 7 oktober, från civila i Gaza.  

Som bevis för att Hamas använder sjukhusets bränslereserver för sin terrorinfrastruktur spelade talespersonen upp en inspelning av ett samtal mellan ett par invånare i Gaza.

 

Vår granskande journalistik och sakliga information till svenskar om Israel och befolkningens utsatthet har inget annat ekonomiskt stöd än medlemmarnas och gåvor.

Swisha 123 331 82 19 

I ett annat inspelat samtal avslöjar en högre Gazatjänsteman att Hamas för närvarande har minst en miljon liter bensin, som de stal från civila projekt och för närvarande hamstrar för att driva sina tunnlar. 

Tidigare i fredags förnekade generalkommissionären för FN:s organ för palestinska flyktingar (UNRWA), Philippe Lazzarini, att någon hjälp tagits till terrorism.

“Vi har solida övervakningsmekanismer… UNRWA avleder inte och kommer inte att avleda något humanitärt bistånd till fel händer”, sa Lazzarini. 

Men den 16 oktober indikerade UNRWA att Hamas myndigheter i Gaza hade stulit bränsle och medicinska förnödenheter avsedda för flyktingar från dess lokaler. Kort efter publiceringen på X raderade UNRWA inläggen och hävdade senare att ingenting hade plundrats.

 

Den 17 oktober hävdade Hamas att en israelisk attack dödat 500 civila på al-Ahli-sjukhuset i Gaza. Påståendet motbevisades inom några timmar av israelisk och amerikansk underrättelsetjänst och även verifierats av Storbritannien och Frankrike.  Explosionen inträffade utanför sjukhuset och orsakades av en felaktig Islamisk jihad-raket och dödade betydligt färre.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem