Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas-terrorister lovades 10 000 dollar för en gisslan

Israels polis och Shin Bet släpper bilder från terroristförhör som beskriver händelserna den 7 oktober 2023 (Foto: SHIN BET OCH ISRAEL POLIS).
Filmer från sex separata förhör med fångar som deltog i massmorden den 7 oktober 2023 släpps.

Israels inre säkerhetstjänst, Shin Bet, och polisen förhörde tillsammans sex fångar från Gaza som deltog i förstörelsen och massmordet den 7 oktober 2023.

Döda och kidnappa civila

Varje terrorist berättade lite olika, men polisen noterade några gemensamma nämnare. Alla Hamas-jihadister fick uttryckliga instruktioner att döda och kidnappa civila, även äldre och kvinnor med barn. Medan de gjorde detta stannade deras befälhavare kvar i Gaza. 

Det gjordes klart för dem att när det gällde mord, så fick de inte skilja på civila och soldater. 

De sa att planen hade varit att ta över städerna de attackerade och hålla positioner där när de väl hade dödat och kidnappat invånarna.

Belöningen för terrorism

En av terroristerna sa till israeliska styrkor att “den som tar tillbaka en gisslan [till Gaza] får 10 000 dollar och en lägenhet.”

Videon visar hur de olika Hamas-terroristerna går igenom varje detalj de gjorde på morgonen den 7 oktober. “Instruktionerna var att kidnappa kvinnor och barn”, sa en. En annan beskrev ett möte med en död kropp och sa: “Hennes kropp låg på golvet. Jag sköt henne och min befälhavare skrek åt mig för att jag slösade kulor på en död kropp.”

En annan terrorist, som befann sig i Be’eri, berättade för förhörsledare: “När jag kom in i staden såg jag två [terrorister] på en motorcykel. De tog med sig en kvinna på 60-65 år gammal på motorcykeln (till Gaza).” Senare berättar han att “Efter att Suleiman och Karem dödade den där kvinnan från staden… tog de någon, en man omkring 40-45 år gammal… till Gaza”.

Terroristernas egna filmer

Terroristerna beskriver också att de utförde en mängd fruktansvärda saker, som att röka ut civila från deras skydd och skjuta deras husdjur. Även om terroristernas filmerna är hårt klippta, visar många av dem döda kroppar som ligger på marken och människor som gråter och försöker fly. 

I slutet av videon tillfrågades var och en av Hamas-agenterna om det de gjorde var tillåtet enligt islam. De svarade alla på samma sätt: “Nej. Islam tillåter inte dödande av kvinnor och barn.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem