Search
Israeliska soldater vaktar ingången till en av Hamas underjordiska tunnlar. Bilden publicerades den 9 november. (Foto: IDF)

Har förstört 400 tunnelschakt i Gaza

Israeliska soldater vaktar ingången till en av Hamas underjordiska tunnlar. Bilden publicerades den 9 november. (Foto: IDF)

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) säger att de har avslöjat och förstört omkring 400 tunnelschakt på Gazaremsan sedan markoperationen inleddes i slutet av förra månaden.

Soldater från elitenheten Yahalom har spelat en avgörande roll i att förstöra de flera hundra schakten, som går ner i Hamas nätverk av tunnlar. Dessa schakt måste förstöras för att hindra Hamas från att utföra bakhåll mot de israeliska soldaterna.

Infarterna till tunnlarna ligger mitt i civil infrastruktur, bland annat i bostäder, skolor, sjukhus och på flera andra platser. 

IDF har anklagat Hamas för att använda civilbefolkningen i Gaza som mänskliga sköldar genom att bygga sin militära infrastruktur i civila områden.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram