Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

– Kampen kommer att fortsätta tills vi avlägsnat den sionistiska ockupanten

Hamas ledare Ismail Haniyeh. (Skärmdump av video via Twitter)
Hamas ledare Ismail Haniyeh klargör vad målet med rörelsen är.

Den 17 mars talade Ismail Haniyeh till en stor folkmassa. Joe Truzman från organisationen The Foundation for Defense of Democracies har publicerat ett kort utdrag av talet med engelsk undertext på Twitter.

– Motståndskampen kommer att fortsätta på Västbanken, Gaza och i landet Palestina tills vi tar bort den sionistiska ockupanten från hela Palestinas land från havet till floden, skrek Haniyeh.

Och han fortsatte, i samma skrikande ton: “Palestina är inte bara Västbanken och Gaza (…), det är Haifa, Jaffa, Akko, Lod, Ramleh och Safed. Palestina och varje tum av dess land är en islamisk äganderätt (waqf). När vi säger att vi inte kommer att erkänna Israel är det inte bara en politisk slogan. Det är ett konsekvent och tydligt ideologiskt förhållningssätt. Ingen av oss erkänner, och ingen av oss kommer att erkänna, den sionistiska enheten på en enda tum av landet Palestina.”

Men i Norge fick medborgarna 2017 veta av statliga NRK att ”Hamas vill inte längre utplåna Israel”. Den felaktiga nyheten ligger fortfarande kvar.

Läs mer om Hamas på MIFF:s temasida.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!